ialovenionline
401848693 672561011643074 5549141599847528133 n

Doi agenți de patrulare din cadrul Serviciului de patrulare Ialoveni-Hîncești, reținuți

17 noiembrie 2023
392 vizualizări

Doi agenți de patrulare din cadrul Serviciului patrulare Ialoveni-Hîncești, a Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) au fost reținuți de ofițerii CNA și procurorii din cadrul Procuraturii mun. Chișinău, fiind bănuiți de corupere pasivă. Aceștia ar fi cerut mită de la un șofer pentru a nu documenta un pretins caz de conducere a automobilului în stare de ebrietate alcoolică.

Potrivit materialelor cauzei, pe 16 noiembrie, șoferul a fost stopat de către doi polițiști de patrulare care în urma verificării alcoolemiei au constatat că șoferul s-ar fi aflat la volan în stare de ebrietate. Astfel, pentru a nu înregistra cazul în conformitate cu prevederile legale, bănuiții au pretins și primit 1500 de euro. 

În scopul acumulării materialului probator, au fost efectuate percheziții în automobilul de serviciu al INSP. Au fost ridicate mijloace bănești în sumă de 1480 de euro și 400 de lei, transmiși sub controlul ofițerilor CNA. Cei doi bănuiți au fost reținuți pentru 72 de ore și plasați în izolatorul CNA. 

În prezent, au loc acțiuni de urmărire penală, sub conducerea procesuală a Procuraturii mun. Chișinău. 

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile e judecată.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările