ialovenionline
548442

Doi bărbați din Puhoi și Țipala au ajuns în vizorul poliției, după ce au șantajat o femeie cu publicarea pozelor intime

13 ianuarie 2022
1289 vizualizări

Polițiștii din Ialoveni au identificat doi bărbați care au cerut de la o femeie bani pentru a nu publica fotografii cu caracter intim pe rețelele de socializare. Cei doi bărbați, cu vârste de 30 și 32 de ani, sunt din Puhoi și Țipala, raionul Ialoveni.

Femeia în vârstă de 38 de ani a sesizat polițiștii din Ialoveni, declarând că este șantajată de niște persoane. Conform informațiilor, la începutul anului 2021, suspecții au șantajat victima timp de două luni. Aceștia cereau 2000 de euro, amenințând-o cu publicarea fotografiilor cu caracter intim în spațiul public.

Mai mult, s-a stabilit că unul dintre suspecți este rudă cu victima. Acesta a intrat în posesia fotografiilor victimei, după ce mama femeii l-ar fi rugat să-i instaleze niște aplicații în telefon.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul bănuiților, a fost ridicat un telefon mobil de pe care aceștia ar fi șantajat femeia, cât și alți purtători de informații (stick-uri, telefoane, înscrisuri de ciornă), se spune într-un comunicat al Poliției.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală pentru șantaj.

La moment, bărbatul de 30 de ani, care este și ruda victimei, este audiat de către polițiști și și-a recunoscut vinovăția, iar cel de-al doilea este pus sub învinuire și este dat în căutare, fiind plecat peste hotarele țării.

Conform legii penale, persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă închisoare de la 5 la 7 ani cu amendă de la 42 500 la 67 500 de lei.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările