ialovenionline
Screenshot 2022 05 30T172916.277

Doi șoferi în stare de ebrietate și alți doi fără drept de a conduce, depistați în weekend în raionul Ialoveni

30 mai 2022
819 vizualizări

Mai mulți conducători auto au fost documentați weekendul trecut de polițiștii din Ialoveni, pentru diverse încălcări rutiere.

Polițiștii au stopat și documentat un bărbat de 28 de ani, în timp ce conducea un automobil de marca „Honda” în localitatea Gangura, având o concentrație de alcool de 0,89 mg/l, fără a deține dreptul de a conduce. În cadrul acțiunilor de documentare, polițiștii au stabilit că automobilul aparține unui client al unui autoservice din mun. Chișinău, lăsat pentru lucrări de reparație. Astfel, automobilul a fost ridicat la parcarea specială a IP Ialoveni.

Un alt bărbat de 50 de ani a fost stopat de polițiști în timp ce conducea un automobil de marca „Volkswagen” în localitatea Văsieni, cu o concentrație de 0,38 mg/l alcool în aerul expirat.

În ambele cazuri au fost inițiate procese penale în baza art. 264/1 Cod Penal, pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică, cu grad avansat.

Totodată, alți doi tineri de 22 și respectiv 23 de ani, au fost depistați în localitățile Văsieni și Malcoci, în timp ce conduceau motociclete, fără a deține dreptul de a conduce, respectiv unitățile de transport au fost ridicate la parcarea specială a IP Ialoveni, iar pe cazurile date au fost inițiate procese contravenționale.

La fel, pe parcursul celor două zile s-au produs 3 accidente rutiere cu încălcarea regulilor de circulație rutieră, soldate cu deteriorarea bunurilor materiale. Persoanele ce se fac vinovate de producerea accidentelor rutiere, urmează a fi sancționate conform prevederilor Codului Contravențional.

În acest context polițiștii recomandă șoferilor:

  • Nu urcați la volanul/ghidonul unei unități de transport dacă ați consumat alcool;
  • Conduceți cu viteza regulamentară permisă;
  • Conducătorilor de motociclete să poarte haine de culori deschise cu elemente reflectorizante, pentru a fi mai vizibili în trafic, în special pe timp de noapte.

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările