ialovenionline
fostul procuror general interimar a fost retinut pentru estorcarea a 45 000 de euro 33210

Dosar penal privind recepția finală a unui bloc de locuit din orașul Ialoveni

26 august 2022
944 vizualizări

Un inspector din cadrul Agenției pentru Supraveghere Tehnică și două persoane intermediare fac obiectul unei anchete, desfășurate de CNA și procurorii anticorupție. Urmărirea a fost inițiată în temeiul unei bănuieli rezonabile privind coruperea pasivă.

Potrivit CNA, este vorba despre un inspector din cadrul AST care ar fi pretins și ar fi primit 4.500 de euro pentru a semna procesul verbal de recepție finală a unui bloc locativ din or. Ialoveni, fără respectarea exigențelor esențiale. Banii ar fi fost primiți de la beneficiarul imobilului, printr-un intermediar, ambii fiind cercetați penal în dosarul de corupere.

În această dimineață, Centrul Național Anticorupție a desfășurat percheziții, în vederea stabilirii și documentării tuturor persoanelor implicate în acțiunile ilegale menționate și atragerii la răspundere penală a acestora. Beneficiarul blocului de locuit, intermediarul și inspectorul AST au fost reținuți pentru 72 de ore.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată, iar cercetările în acest caz continuă.

Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările