ialovenionline
3

Două cadre didactice din raion premiate la Concursul republican „Pedagogul anului”

1 octombrie 2023
620 vizualizări

Dorina Tronciu  educatoare la Grădinița ,,Poienița’’ din satul  Malcoci și Diana Castraveț învățătoare la Liceul Teoretic ,,Petre Ștefănucă’’ sunt două din cele nouă cadre didactice care au fost premiate la Concursul republican „Pedagogul anului”, desfășurat pe 30 septembrie la Chișinău.

Dorina Tronciu este deținătoare a premiului I la categoria „Educatorul/educatoarea anului”.

2

Diana Castraveț este deținătoare a premiului II la categoria „Învățătorul/ învățătoarea anului”.

1

„Vrem ca educația copiilor din Moldova să fie prioritate și la nivel de instituții ale statului, și la nivel de comunități locale, dar și la nivel de fiecare familie. Vreau să ne unească misiunea noastră de a crește copii împliniți și apți să-și construiască un viitor fericit. Calitatea vieții în deceniile următoare, calitatea sistemului medical, a tuturor serviciilor statului, a justiției, a mediului înconjurător, a stării economiei, a administrației centrale și locale, inclusiv calitatea clasei politice depind de calitatea educației pe care o oferim azi. Iar voi, dragi profesori, sunteți în prima linie a acestui efort”, a punctat Președintele Republicii Moldova Maia Sandu, în cadrul evenimentului.

„Sunt foarte multe lucruri frumoase care se întâmplă în educația din Republica Moldova datorită unor oameni minunați care se dedică în totalitate profesiei. Astăzi îi celebrăm pe unii dintre ei, dar asta nu este suficient. Trebuie să ne învățăm să apreciem lucrurile bune, să ne mândrim cu ele, să vorbim despre ele și să-i apreciem  pe cei care au rezultate și muncesc. Asta nu înseamnă să ascundem problemele care există – asta înseamnă să învățăm să apreciem public oamenii de valoare și să asigurăm schimbarea nu doar prin critică, dar și prin evocarea modelelor de urmat”, a subliniat Dan Perciun, ministru Educațieie Culturii și Cercetării. 

La concurs au participat educatori, învățători și profesori din întreaga republică, iar din fiecare categorie au fost selectați câte trei câștigători. Pedagogii care s-au clasat pe locul I au fost premiați cu câte 50.000 de lei și li s-a conferit titlul „Pedagogul anului”. Cei de pe locul II au obținut câte 25.000 de lei și Diploma de onoare a Ministerului Educației și Cercetării, iar cei de pe locul III – câte 15.000 de lei și Diploma de onoare a Ministerului Educației și Cercetării.

Concursul „Pedagogul anului” este organizat, începând cu anul 2006, cu scopul de a motiva cadrele didactice să tindă spre excelență și să devină exemple demne de urmat pentru discipolii lor, totodată sporind prestigiul profesiei de pedagog. În acest an, la etapa republicană a concursului au participat 55 de cadre didactice din întreaga țară.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările