ialovenionline

Guvernare locală

19006452 big1565952106

Două familii din Cărbuna au primit locuri de casă. Ce rezervă are Primăria și ce condiții sunt impuse proaspeților căsătoriți

7 iulie 2023
926 vizualizări

Două locuri de casă au fost oferite pentru două familii nou-formate din satul Cărbuna, la ultima ședință a Consiliului sătesc Cărbuna. Este vorba despre două terenuri a câte 8 ari fiecare, din rezerva Autorității Publice Locale.

Potrivit inginerului cadastral al Primăriei Cărbuna, Ana Cecoi, APL Cărbuna dispune de o rezervă de peste 2 hectare de teren, ceea ce ar însemna că alte 27 de familii ar putea beneficia de terenuri, a câte 8 ari, pentru construcția casei private.

Pe lista de așteptare nu este nicio cerere, întrucât toate sunt satisfăcute în termeni optimi, după depunerea cererii.

Pe lângă condiția ca niciunul dintre soți să nu dețină în proprietate spațiu locativ, Cărbuna are unele condiții mai dure, față de alte localități, pentru cei care vor să obțină un lot de teren pentru construcția casei private: familia să fie formată nu mai mult de 1 an, iar ambii soți să fie puși la evidență în localitatea Cărbuna. La Zîmbreni, de exemplu, este vorba despre un termen de 5 ani de la căsătorie în care beneficiarii pot depune o cerere, și doar unul dintre soți trebuie să fie la evidență în comuna Zîmbreni.

În ultimii 10 ani (2013-2023) au fost oferite 33 de locuri de casă, iar în perioada 2003-2013 – 76 de loturi.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările