ialovenionline
IaloveniOnline Drum Ialoveni Costesti

Drumul dintre Ialoveni și Costești ar putea fi reparat

25 aprilie 2024
475 vizualizări

Guvernul, prin intermediul Administrației de Stat a Drumurilor, a demarat procesul de achiziții privind efectuarea proiectului tehnic privind construcția drumului regional Costești-Ialoveni. Este vorba de un sector de drum cu o lungime de 6,67 km. O procedură de achiziție a acestor lucrări a fost lansată la începutul lunii aprilie, iar începând cu 24 aprilie și până pe 7 mai, agenții economici își pot depune ofertele.

Screenshot 2024 04 25 at 10.24.37

Valoarea achiziției, adică a proiectului tehnic în baza căruia urmează a fi reconstruit drumul Costești – Ialoveni, este de aproximativ 2,5 milioane de lei fără TVA, însă suma finală va depinde de ofertele agenților economici. Proiectul trebuie executat în termen de aproximativ 13 luni de la data semnării contractului.

Screenshot 2024 04 19 at 20.58.53

Deocamdată nu se cunoaște ce lățime ar putea avea drumul reconstruit, însă, ASD dă asigurări că este vorba despre o construcție capitală. Potrivit directorului adjunct al ASD, în cadrul proiectării se va face o analiză minuțioasă și un calcul privind circulația rutieră pe acest drum, ce fel de mașini merg pe acest drum. „În funcție de aceste aspecte se face geometria drumului, se calculează la ce greutăți el trebuie să reziste, din ce materiale se va face, proiectantul prezintă o argumentare tehnico-economică. Va fi o construcție capitală, la sigur, însă de extinderea drumului nu pot să mă expun la această etapă”, a declarat pentru IaloveniOnline Serghei Gălușca, director adjunct ASD.

Dacă pentru efectuarea proiectului tehnic surse financiare există, pentru reparația propriu zisă – încă nu. Sau cel puțin nu au fost identificate, spune deputatul Petru Frunze.

„Nu putem spune că nu există surse financiare. Vor fi identificate, la sigur”, a spus pentru IaloveniOnline Petru Frunze.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările