ialovenionline

Guvernare locală

Screenshot 2021 12 16T212119.609

Elevii din Școala primară-grădinița Ruseștii Vechi rămân în instituție. Consilierii raionali au respins reorganizarea școlii-grădiniță

17 decembrie 2021
905 vizualizări

Consilierii raionali au votat împotriva reorganizării Școlii primare-grădiniță Ruseștii Vechi în Grădinița Ruseștii Vechi. Conform proiectului, se propune ca elevii din clasele I-IV-a, care își fac studiile la Școala primară-grădinița Ruseștii Vechi să fie transferați la Liceul Teoretic Ruseștii Noi, bloc B. Proiectul, însă, a fost susținut doar de 11 consilieri, în timp ce 10 au fost împotrivă, iar 9 s-au abținut.

„Școala-grădiniță de la Ruseștii Vechi activează și nimeni nu are plângeri pe calitatea învățământului. Este vorba despre copii de vârstă mica, clara I-IV-a, care pentru a ajunge la Liceul Teoretic Ruseștii Noi, bloc B, este nevoie să traverseze drumul raional, apoi drumul regional, care sunt un pericol pentru securitatea copiilor noștri.

Alaltăieri, la Primărie, s-a discutat cu părinții, au spus că boicotează, niciun părinte nu-și va aduce copii la LT Ruseștii Noi. Dacă e vorba de condiții, că le-am spus că nu avem condiții, ei au menționat că la Ruseștii Vechi blocul sanitar e în interior, la Ruseștii Noi e afară. La Ruseștii Vechi alimentația este în interior, la Ruseștii Noi bloc B, alimentația vine la bloc A. Părinții au spus că, condițiile la Ruseștii Vechi sunt mult mai bune decât la bloc B, în Ruseștii Noi. Părinții au spus că își vor duce copii acolo unde sunt condiții, adică Văsieni, Ialoveni, Chișinău, Bardar, dar nu la Ruseștii Noi”, spune Valentina Meșină.  

În urma discuțiilor, proiectul nu a acumulat suficiente voturi pentru a fi aprobat.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările