ialovenionline
Judecata trimis 485x358 1

Escrocherie cu „ruda implicată în accident”. Procurorii și polițiștii din Ialoveni au expediat în judecată o cauză penală

2 iulie 2024
245 vizualizări

Procuratura raionului Ialoveni împreună cu Inspectoratul de Poliție Ialoveni au expediat în judecată o cauză penală în privința a patru persoane – membri ai unui grup criminal organizat, în care au fost deconspirată și investigată o schemă de obținere mijloacelor bănești prin escrocherie (art.190 alin.(4) din Codul penal).

Învinuiții, în vârstă de 27 de ani, 30 și respectiv, 38 de ani, au organizat sustragerea bunurilor altor persoane prin aplicarea schemei „ruda implicată în accident”. Aceștia contactau victimele prin intermediul unei femei, care se prezenta ca fiind ruda victimei, spunându-i că o rudă de a sa a fost implicată într-un accident rutier cu urmări grave și că are nevoie urgent de bani pentru a repara prejudiciul cauzat, în caz contrar va fi inițiată o cauză penală. Convorbirile cu victimele erau preluate de către o altă femeie, care se prezenta, de cele mai multe ori, ca reprezentant al poliției sau avocat. Aceasta le spunea victimelor că trebuie să trimită de urgență bani.

Ulterior, victima pregătea suma de bani solicitată sau de care dispunea aceasta și o transmitea altor membri ai grupului, care se deplasau la domiciliile victimelor.

Astfel, a fost investigată activitatea infracțională a grupului criminal organizat în patru cazuri de escrocherie cu aplicarea acestei scheme, comise pe teritoriul a trei raioane din centru țării, acțiuni infracționale care s-au soldat cu cauzarea victimelor a unor prejudicii de aproximativ 300 000 lei.

Potrivit legii, faptele incriminate învinuiților se sancționează cu închisoare de până la 8 ani cu amendă în mărime de la 5000 la 9000 de unități convenționale.

    Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată, până când vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările