ialovenionline
puhoi

Fără venituri în 2022. Cine este candidatul „fără bani” la funcția de primar de Puhoi

3 noiembrie 2023
453 vizualizări

Ivan Sîrbu este candidatul „fără bani” la funcția de primar de Puhoi. Acest nu declară nici un venit în declarația sa de avere pentru anul 2022. De cealaltă parte, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate, Nadejda Carajea indică cele mai mari venituri. Ialovenionline a analizat declarațiile de avere ale candidaților care au fost depuse la CEC, pentru anul 2022 și a făcut un sumar.

Candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Ivan Sîrbu, nu indică nici un venit în anul 2022. Tot ce declară Sîrbu este un teren agricol dobândit în 2017, prin vânzare cumpărare, cu un preț de 5 mii de euro. Acesta declară și o mașină de tip Mercedes Sprinter (din anul 2010), cumpărat cu 7 mii de euro, însă nu specifică în ce an a fost dobândit.

Screenshot 2023 11 01 at 20.05.03
Captură foto din declarația de venit a candidatului Ivan Sîrbu.

Candidatul Nicolae Uțica, de la Partidul Șansa, a declarat  doar 130 de mii de lei din funcția de administrator al SRL-ului NUSEM PRIM.

Nicolai Toma, candidatul Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei, a obținut un venit de 157 de mii de lei, din salariul de ofițer superior, de la Inspectoratul Național de Sănătate Publică, iar soția acestuia o raportat o indemnizație de 42 de mii de lei, de la CNAS. Candidatul a obținut în 2013, un teren prin donație, raportat la 0 lei.

Nadejda Carajea, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate declară cele mai multe venituri. Aceasta a indicat un venit de 169 de mii de lei, din mai multe surse de venit precum viceprimară la Primaria Puhoi, indemnizația de consilier, indemnizația pentru întreținerea copilului și remunerarea oficială din partea unui parlamentar.

Soțul acesteia a avut un venit de 205 mii de lei și o indemnizație de 22 de mii de lei obținută de la CNAS, pentru incapacitate de muncă. Alți 300 de mii de lei au fost raportați ca donație, la un eveniment de familie și 10 mii de lei din vânzarea unui automobil.  Familia deține o casă, cu o suprafață de 90mp, dobândită prin contract de abitație, un automobil Mercedes A180 (anul fabricației 2012) dobândit în 2020, cu o sumă de 80 de mii de lei.

Screenshot 2023 11 01 at 20.02.43
Captură foto din declarația de venit a candidatei Nadejda Carajea.

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările