ialovenionline
356430407 604312541685192 8309299598303826421 n

FC Sfântul Gheorghe din Suruceni se desființează. Anunțul clubului

14 iulie 2023
459 vizualizări

Clubul de fotbal „Sfântul Gheorghe” din Suruceni se desființează. Într-o postare pe pagina de Facebook a clubului se menționează că ”astăzi, 14 iulie 2023, povestea de 20 de ani a clubului de fotbal Sfântul Gheorghe Suruceni a ajuns la final”.

„Am încercat din toate puterile să evităm acest scenariu negativ, dar problemele financiare ne-au învins, chiar în decisivul acestei bătălii dure. Încă de la sfârșitul sezonului 2022-2023 am purtat discuții cu mai mulți oameni, care, inițial, ne-au dat motive să credem că pot fi un colac de salvare pentru această echipă fantastică, dar nu s-a mai întâmplat. Astăzi am primit și ultimul răspuns negativ. Noi am încercat…”, se spune în postare.

De menționat că recent, Ziarul de Gardă scria că FC „Sfântul Gheorghe” din Suruceni ar fi vizat în dosarul penal pentru trucare de meciuri și participare la pariuri, pornit de procurori la sfârșitul lunii iunie. Potrivit Poliției, timp de opt  luni a fost documentată activitatea unui grup infracțional, format din șapte  membri, bănuit că ar fi influențat câștigul evenimentelor sportive, cu scopul de a obține mijloace bănești din pariuri.

„Aceștia trucau meciurile, astfel determinând oamenii să participe la pariuri pe site-urile oficiale, de pe care ulterior mijloacele financiare erau virate din conturile unor companii din Gibraltar pe conturile unor companii înregistrate în Parcul IT din Moldova, care prin presupusele salarii legalizau mijloacele financiare dobândite din activitatea infracțională. Urmare a acestor acțiuni, banii erau repartizați conform rolurilor avute în schema infracțională”, anunță Poliția.

„În urma a 17 percheziții efectuate la complexul sportiv al echipei de fotbal, la domiciliile și în automobilele bănuiților au fost ridicate mai multe documente contabile, procesoare PC, notebook-uri, o tabletă, 12 telefoane mobile, 18 purtători externi de informație, 19 carduri bancare, înscrisuri de ciornă și mijloace bănești în sumă de 14 300 de Euro și 90 000 de lei, care urmează a fi analizate în calitate de probe în cadrul cauzei penale.

Persoanele vizate în schema infracțională sunt cercetate în stare de libertate și riscă o pedeapsă cu amendă de până la 267 500 lei sau închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 4 la 7 ani”, se mai spune în comunicat.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările