ialovenionline
Screenshot 2023 06 13T135222.579

Festivalul Cireșelor și Vărzărilor, ediția XI-a. Primăria alocă bani pentru organizare și deschide un cont pentru donații

13 iunie 2023
1147 vizualizări

Consiliul Comunal Ruseștii Noi a alocat Casei de Cultură suma de 30.000 de lei pentru organizarea Festivalului Cireșelor și a Vărzărilor. Festivalul, aflat la cea de-a XI-a ediție, se va desfășura în acest an pe data de 18 iunie. Anterior, primara localității, Valentina Meșină, a deschis un cont bancar pentru cei care vor să doneze bani pentru organizarea evenimentului.

Captura de ecran 2023 06 13 135000

„Noi am trimis scrisori la partenerii noștri de dezvoltare. Anul acesta avem intenția să organizam festivalul ca înainte de pandemie. Trebuie sa creștem în calitate. Scena costă foarte scump, partenerii media costa scump, artiștii la fel, nu vine nimeni sa cânte gratis, ansamblurile folclorice sunt ale nostre și merită și ele remunerate. Avem oaspeți din România care trebuie puși la masă, cazați. Nu știu daca acești 30.000 vor fi suficienți. Dar mizăm și pe sprijinul agenților economici, care vor fi prezenți la eveniment”, ne spune primara localității.

353422173 275003544899364 6005478244772795367 n

Întrebată la ce sumă se ridică organizarea Festivalului, Valentina Meșină spune că încă nu sunt toate lucrurile puse la punct.

„Programul încă nu este definitivat, trebuie sa închegăm lucrurile. Dar cu siguranță vor veni reprezentanții tuturor localităților de peste Prut, cu care ne-am înfrățit: Domnești, Tomșani, Paulești, Bercheșești și Dâmbovița. Vor fi și cei din Asociația Rulotiștilor, care au vrut să vină să se poziționeze pe parcursul festivalului. Avem colective frumoase, vrem să valorificăm datina strămoșească, tinerele talente și colectivele folclorice. Vor fi și meșteri populari, agenți economici din comună”, mai spune primara, care menționează că țintește ca acest festival să devină unul internațional, la edițiile ce urmează.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările