ialovenionline
La VatraPlacintelor 2023 IaloveniOnline 2

Festivalul „La Vatra Plăcintelor”, la cea de-a 11-a ediție

22 iunie 2024
502 vizualizări

Duminică, 23 iunie 2024, începând cu ora 12:00, în satul Cigîrleni va avea loc Festivalul bucatelor tradiționale „La vatra plăcintelor”. Aflat la cea de-a 11-a ediție, festivalul va aduce, după cum ne-a obișnuit, cele mai gustoase plăcinte, pregătite de gospodinele din Cigîrleni. 

448097102 958767696044841 4732347433992914948 n

Festivalul va începe cu tradiționala paradă a portului popular, cu prestația cailor de la INSP și Hora Unirii.  Peste 20 de ansambluri folclorice, dar și artiști renumiți din Republica Moldova vor evolua pe scena de pe stadionul central din Cigîrleni. 

Organizatorii promit plăcinte pe gustul tuturor, cu diferite umpluturi și feluri de aluat. 

„Zeci de gospodine se vor strădui și în acest an să ne surprindă cu cele mai gustoase plăcinte. E o concurență frumoasă și sănătoasă între ele, pentru că fiecare se străduie să fie cea mai bună, să vină cu ceva inovativ, dar să păstreze, în același timp, gustul unei plăcinte autentice. 

Oamenii din sate sunt deosebiți prin ospitalitatea lor, prin bunătate, prin căldura lor sufletească. Atâta timp cât în satele noaste mai sunt oameni care iubesc și promovează tradiția, atâta timp noi trebuie să fim alături de ei, să îi susținem și să încercăm la maxim să îi valorificăm”, a spus Diana Josu-Braniște, șefa Secției Cultură din cadrul Consiliului Raional Ialoveni, în cadrul emisiunii „Bună dimineața” de la Moldova 1. 

De asemenea, în acest an, în cadrul festivalului urmează a fi semnat un Acord de înfrățire și cooperare între satul Cigîrleni și comuna Tomșani, județul Prahova, România. 


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările