ialovenionline

Guvernare locală

primaria lansare vartic 7

FOTO// 11,5 milioane de lei investiți și peste un an de reparații. Liceul „Andrei Vartic” din Ialoveni a renăscut

21 aprilie 2021
1314 vizualizări

Un eveniment public de recepție finală a lucrărilor de renovare a clădirii instituției și semnarea actului de recepție a avut loc la 15 aprilie 2021 la Liceul Teoretic „Andrei Vartic”, cu participarea reprezentanților organizațiilor finanțatoare, administrației publice locale, proiectanți, arhitecți de proiect, antreprenorul și constructorii.

Lucrările de renovare au început în decembrie 2019 și au fosta finalizate în septembrie 2020, după care a urmat perioada de verificare a durabilității lucrărilor până în aprilie 2021.

Instituția școlară a fost renovată calitativ și dotată cu cel mai modern aparataj, tehnică de calcul, de laborator, fiind astfel create condiții foarte bune pentru instruirea și educația copiilor.

Suma totală a investiției în renovarea liceului „Andrei Vartic”   este 11,5 milioane de lei. De asemenea, Consiliul raional Ialoveni a contribuit la executarea lucrărilor de renovare cu 250 mii lei în 2020, sumă  utilizată la amenajarea teritoriului din jurul liceului. Iar în 2021 au fost alocați 300 mii lei pentru lucrările de termoizolare a blocului B și reparația subsolului instituției. Lucrări care se desfășoară în această primăvară, a anului 2021.

Un fotoreportaj de la „Ziua ușilor deschise”, organizată de administrația liceului „Andrei Vartic” în luna februarie cu ocazia Zilei Absolvenților, puteți vedea AICI

Renovarea capitală a blocului „A” a Liceul Teoretic „Andrei Vartic” a avut loc în cadrul  Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova” gestionat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Implementat de Fondul de Investiții Sociale din Moldova și finanțat de Banca Mondială, beneficiarul investiției fiind Primăria orașului Ialoveni.

Un aport considerabil la implementarea proiectului l-a avut  colectivul liceului condus de directoarea Valentina Săcară. Un colectiv unit, cu frumoase tradiții și rezultate înalte la învățătură ale elevilor.

CRI lansare Vartic 1
primaria lansare vartic 8

CRI lansare Vartic 7
CRI lansare Vartic 3
CRI lansare Vartic 2
CRI lansare Vartic 11
CRI lansare Vartic 8
panou santier Vartic 1
panou santier Vartic 2
primaria lansare vartic 3
primaria lansare vartic 2

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările