ialovenionline

FOTO// Condiții mai bune pentru copii: Un bloc sanitar al grădiniței din Dănceni, reparat

23 aprilie 2021
269 vizualizări

Blocul sanitar al grupei pregătitoare, grădinița „Albinuța” din satul Dănceni, a fost reparat. Pentru lucrări, Consiliul Raional Ialoveni a alocat 170.000 de lei.

„Îmi doresc mult ca copiii din grădinița noastră să se poată bucura de condiții mai bune, să vină cu drag și să se simtă ca acasă în instituție”, spune primarul satului Dănceni, Victoria Butuc-Guranda.

Pe lângă blocul sanitar, a fost reparat și un depozit. Potrivit primarului, atât blocul sanitar, cât și depozitul, nu au fost reparate de la fondarea grădiniței, din 1984.

„N-a fost făcută niciodată reparație în aceste încăperi. Vă dați seama ce condiții erau. În depozit erau păstrate chestii de igienă”, mai spune Victoria Butuc-Guranda.

Anul trecut, un alt bloc sanitar, dintr-o altă grupă, a fost reparat. Primăria planifică și izolarea termică a clădirii grădiniței. În prezent, autoritățile lucrează la elaborarea proiectului pentru a-l înainta diferitor parteneri finanțatori, inclusiv partenerilor români.

Peste 100 de copii merg, în mod obișuit, la grădinița „Albinuța” din Dănceni. Din cauza pandemiei, numărul copiilor care frecventează instituția a fost înjumătățit.

Foto: Victoria Butuc-Guranda/Facebook


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

87 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat, corupție, ilegalități, străzi sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările