ialovenionline
Cireselor si Varzarilor 2024 8

FOTO. Festivalul Cireșelor și Vărzărilor a adunat și în acest an o mulțime de vizitatori la Ruseștii Noi

9 iunie 2024
504 vizualizări

Festivalul Cireșelor și Vărzărilor a adunat și în acest an sute de vizitatori dornici de a savura delicii pregătite din cireșe. Vărzările, plăcintele cu cireșe, au fost vedetele zilei, ca și în ceilalți ani. Aflat la cea de-a 12-a ediție, Festivalul Cireșelor și Vărzărilor din acest an este unul special, marcat de cei 500 de ani de la prima atestare documentară a localității Ruseștii Noi. Astfel, genericul evenimentului din acest an este „Cireșe și Vărzări – O poveste cu aromă de cinci secole”.

Anul 2024 a fost unul mai darnic la capitolul cireșe, spun gospodinele, care au putut pregăti și mai multe vărzări decât anul trecut. ”Cireșe gustoase, răbdare și dragoste” – acestea sunt cele mai importante ingrediente pentru a pregăti vărzările, ne-a spus o gospodină.

Primara comunei Ruseștii Noi, Valentina Meșină, a mulțumit tututor celor care au contribuit la organizarea acestui eveniment, care vine să crească gradul de vizibilitate al comunei Ruseștii Noi ca destinație turistică culturală și gastronomică, atât pe plan național, cât și internațional.

Fostul primar al comunei, Pavel Codreanu, spune că atunci când a avut loc prima ediție a festivalului, acum 12 ani, nici nu și-a închipuit că evenimentul va avea o „viață” atât de lungă: „Eu credeam că o să organizăm doi sau trei ani la rând, și gata. Dar iată că Festivalul Cireșelor și Vărzărilor a ajuns deja la a 12-a ediție, și cu fiecare an adună tot mai multă și mai multă lume. Îmi doresc să ajungă și la 500-a ediție, când vom marca și 1000 de ani de la prima atestare documentară a localității noastre!”.

După ce au defilat într-o paradă a portului popular, o multitudine de ansambluri folclorice din Raionul Ialoveni și din alte localități ale Republicii Moldova au evoluat pe scena Festivalului.

De asemenea, în program va evolua Reghina Alexandrina, Mihai Falca, Gabriel Nebunu și Emilian Crețu. În acest an festivalul va dura până după miezul nopții, iar de la ora 23:00, un DJ din România va încinge atmosfera. Seara va culmina cu focuri de artificii.

Festivalul Cireșelor și Vărzărilor, ediția a XII-a, este un eveniment anual organizat de Primăria comunei Ruseștii Noi, r-nul Ialoveni, Republica Moldova, în colaborare cu Consiliul Local și alte entități interesate, cu scopul de a promova tradițiile locale, a culturii și a gastronomiei comunei Ruseștii Noi, produselor agricole, precum și a potențialului turistic al zonei.

Cireselor si Varzarilor 2024 14
Festivalul Cireselor si Varzarilor 2024 1
Cireselor si Varzarilor 2024 6
Cireselor si Varzarilor 2024 5
Cireselor si Varzarilor 2024 4
Cireselor si Varzarilor 2024 3
Cireselor si Varzarilor 2024 2
Cireselor si Varzarilor 2024 11
Cireselor si Varzarilor 2024 12
Cireselor si Varzarilor 2024 10
Cireselor si Varzarilor 2024 9
Cireselor si Varzarilor 2024 15
Cireselor si Varzarilor 2024 13
Cireselor si Varzarilor 2024 7

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările