ialovenionline
egalitatea gen danceni 3

FOTO// La Dănceni se promovează egalitatea de gen pe biciclete

22 august 2021
696 vizualizări

Pe 21 august 2021, circa 30 de locuitori ai satului Dănceni, au parcurs pe biciclete un traseu de 3 km prin localitate, promovând drepturi, oportunităţi şi responsabilităţi egale pentru toţi. Evenimentul a fost organizat de Biblioteca Publică “Andrei Vartic” Dănceni în parteneriat cu Primăria Dănceni, în cadrul proiectului “Moldova împotriva tuturor formelor de discriminare”.

egalitatea gen danceni 5
egalitatea gen danceni 6
egalitatea gen danceni 7

Scopul general al proiectului este de a crește gradul de conștientizare cu privire la egalitatea de gen și problemele de abilitare a femeilor în comunitate precum şi prevenirea violenţei în bază de gen, prin organizarea activităţilor de informare şi sensibilizare la bibliotecă.

Cu această ocazie, şefa Bibliotecii Publice “Andrei Vartic” Dănceni, Mariana Ursu, aduce mulţumiri tuturor celor implicaţi, copii, părinţi, Administraţia Publică Locală, colaboratorii de Poliţie şi personalul medical OMF Dănceni – pentru organizarea securităţii traseului.

Această activitate face parte din proiectul „Moldova împotriva tuturor formelor de discriminare” (Act. 2.1) și „Consolidarea presei independente și a educației mediatice” (Act. 3.b), implementat de IREX Europe/ERIM, Gender Centru GENDERDOC-M și ABRM și este finanțat de Uniunea Europeană și co-finanțat de Biroulu pentru Democraţie, Drepturile Omului şi Muncă al Departamentului de Stat American (DRL).

Mariana Ursu, pentru IaloveniOnline


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările