ialovenionline
Trecere de pietoni Gimnaziul Grigore Vieru 5

FOTO. Prima trecere de pietoni denivelată din Ialoveni

24 mai 2023
1243 vizualizări

UPDATE: Trecerea de pietoni de la Gimnaziul „Grigore Vieru” din Ialoveni a fost vopsită. „Această trecere încetinește viteza mașinilor. Acum e vizibilă, în culorile specifice trecerilor de pietoni. Această trecere este din beton și degrabă n-o să se strice, denivelările care erau până acum țineau vreo două sezoane, apoi se stricau”, ne-a spus o locuitoare din zonă.

„Eu cred că e mai bine decât era. E mai sigur. În calitate de șofer sunt mai mulțumită de o așa trecere de pietoni, dacă mergi cum se cuvine și respecți regulile de circulație – mașina nu are de suferit”, ne-a spus o altă locuitoare din zonă, care este și șofer.

„Demult așteptăm trecerile de pieton supraînălțate. În statele europene sunt foarte multe astfel de treceri și toți sunt mulțumiți”, ne-a spus un alt șofer.

Trecere de pietoni Gimnaziul Grigore Vieru 1
Trecere de pietoni Gimnaziul Grigore Vieru 3

Știre inițială: Trei treceri de pietoni denivelate vor fi amenajate în orașul Ialoveni. Prima de acest fel este în apropiere de Gimnaziul Grigore Vieru. Lucrările sunt efectuate de către S. A. Drumuri Ialoveni, întrucât drumul respectiv este în gestiunea Administrației de Stat a Drumurilor.

Potrivit responsabilului pe sectorul Ialoveni din cadrul SA Drumuri Ialoveni, Ion Gabura, este vorba despre o directivă a ASD, conform căreia, toate trecerile de pietoni (din gestiunea ASD) din apropierea instituțiilor de învățământ vor fi amenajate anume în acest mod – denivelate.

„Următoarele lucrări, în orașul Ialoveni, vor avea loc la Liceul Teoretic Andrei Vartic și la Școala de Arte din Ialoveni”, spune Ion Bivol, inginer pe securitate rutieră din cadrul SA Drumuri Ialoveni.

Potrivit acestuia, deocamdată, la Școala primară „Ion Creangă” nu va fi amenajată o trecere de pietoni denivelată.

„Nu pot să vă spun din ce considerente, probabil nu-i necesară. Acolo se formează ambuteiaje mari, poliția dirijează dimineața. Dacă va mai fi și o trecere de pietoni atunci situația va fi și mai rea, toți vor întârzia. Dar posibil că o să fie și acolo”, mai spune specialistul.

De asemenea, Ion Bivol ne-a spus că amenajarea unei treceri de pietoni denivelată costă în jur de 80.000 de lei (inclusiv indicatoarele rutiere și marcajul).

trecere de pietoni denivelata Ialoveni1 1

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările