ialovenionline
gradinita puhoi 2024Sursă foto: Oficiul Național de Dezvoltare Regională și Locală

FOTO// Satul Puhoi beneficiază de condiții îmbunătățite pentru copii

2 mai 2024
388 vizualizări

În satul Puhoi, aproximativ 70 de copii se bucură acum de condiții sanitare îmbunătățite, datorită unui proiect recent finalizat la grădinița nr. 2 ”Foișor”. Un nou grup sanitar a fost construit, iar cel existent a fost reparat, în cadrul Programului Național „Extinderea grupelor de creșă publice, ediția 2023”, se arată într-un comunicat al Oficiului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală.

Totodată, în cadrul Programului Național „Satul European Expres”, au fost construite două terenuri de joacă pentru cei 900 de copii din localitate.

Primara localității, Nadejda Carajea, a exprimat recunoștința pentru realizarea acestor investiții esențiale. „Este imposibil de a dezvolta localitatea fără a crea infrastructură favorabilă și prielnică pentru locuitorii satului. Renovarea grupurilor sanitare în grădinițele de copii nu este un lux, ci o necesitate care înseamnă, de fapt, respectarea dreptului copiilor noștri la sănătate și educație. Totodată, prin amenajarea celor două terenuri de joacă, în două sectoare diferite ale localității, am reușit să asigurăm copiilor o platformă eficientă de socializare și distracție, un mediu favorabil pentru dezvoltare. Suntem recunoscători Guvernului Republicii Moldova pentru sprijinul acordat”, a subliniat Nadejda Carajea.

Investiția totală în cele două proiecte a fost de aproximativ 825 de mii de lei, finanțată din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală.

puhoi 2024
gradinita puhoi 2024 3
gradinita puhoi 2024 1
gradinita puhoi 2024 2
teren de joaca puhoi 2024 1
teren de joaca puhoi 2024 2
teren de joaca puhoi 2024 3

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările