ialovenionline

Guvernare locală

Spiridon Vangheli 1 scaled

FOTO// „Spiridon Vangheli” – din filială – în Bibliotecă Publică Orășenească

18 decembrie 2020
1388 vizualizări

Până de curând cu statut de filială a Bibliotecii „Petre Ștefănucă”, Biblioteca pentru copii „Spiridon Vangheli” a fost ridicată la rangul de Biblioteca Publică Orășenească pentru copii.

Este decizia pe care au luat-o consilierii orășenești la ședința din 11 decembrie. Această decizie a consilierilor a fost generată de faptul că Primăria Ialoveni a transferat în gestiunea raionului Biblioteca Publica „Petre Ștefănucă” și era necesară formarea unei entități juridice pentru filiala „Spiridon Vangheli”. Bibliotecă care va fi gestionată și finanțată în continuare din bugetul orașului.

insituirea bibliotecii Spiridon Vangheli 1
Decizia de instituire a noii entități culturale

Anterior Primăria Ialoveni își argumentase decizia de a transfera în gestiunea raionului Biblioteca Publică „Petre Ștefănucă” din cauza cheltuielilor prea mari pe care le avea pentru întreținerea acestei instituții de cultură.

La noua „Spiridon Vangheli” au fost aprobate și statele de personale din 5 unități: 1 director, 2 bibliotecari, 1 îngrijitor și 1 paznic.

insituirea bibliotecii Spiridon Vangheli 2

Biblioteca „Spiridon Vangheli” este amplasată pe strada Lev Tolstoi, în centrul orașului, într-o casă la curte, care însă ar necesita o reparație capitală.

Video cu aprobarea deciziei cu privire la Biblioteca „Spiridon Vangheli”

O fotogalerie cu biblioteca:

Spiridon Vangheli 2
Spiridon Vangheli 3
Spiridon Vangheli 4
Spiridon Vangheli 5
Spiridon Vangheli 6
Spiridon Vangheli 7
20201214 121844
20201214 122058

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările