ialovenionline
avante centru coperta

FOTO// Știai că în inima Ialoveniului se află un Centru de Sănătate Prietenos Tinerilor?

10 iulie 2021
817 vizualizări

În toamna anului 2020, după 14 ani de activitate în satul Costești, Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor și-a schimbat sediul în inima orașului Ialoveni, pentru a deveni mai accesibil pentru toți tinerii raionului Ialoveni. Astfel, Centrul a fost reamenajat în aripa dreaptă a maternității din oraș, pe strada Alexandru cel Bun nr. 19, cu ieșire separată în imediata apropiere a Consiliului Raional Ialoveni.

Cine este Youth Klinic Avante și cu ce poate ajuta tinerii din raionul Ialoveni?

Youth Klinic este o rețea națională de 41 Centre de Sănătate Prietenoase Tinerilor, dintre care și Youth Klinic din Ialoveni, unite sub un singur scop: de a oferi suport specializat, de a preveni anumite situații problematice și de a găsi soluții concrete pentru problemele de sănătate cu care se confruntă adolescenții și tinerii din Republica Moldova. Ușile centrelor YK sunt deschise pentru fiecare tânăr cu vârsta 10-24 ani, indiferent de mediul din care vine, problemele pe care le are, stările pe care le trăiește, indiferent de apartenența etnică, limba pe care o vorbește, etc. Serviciile YK Avante sunt Gratuite, Confidențiale, Prietenoase și Sigure!

avente 2021 1
avente 2021 2
avente 2021 5
avente 2021 9
avente 2021 6
avente 2021 8

Problemele pe care le previn și le rezolvă specialiștii de la YK Avante:

01.     Infecțiile cu transmitere sexuală (inclusiv HIV).

02.     Sarcina nedorită și alte probleme legate de sexualitate.

03.     Problemele legate de maturizare în perioada adolescenței (acnee, dezvoltarea corpului, etc.).

04.     Utilizarea de substanțe psihoactive (tutun, alcool și droguri, etc.).

05.     Probleme emoționale (stres, tristețe, decepție în dragoste, etc.).

06.     Probleme de sănătate legate de violență (conflictele cu părinții și adulții).

07.     Dereglări de nutriție (obezitate, diete, etc.).

Specialiștii YK Avante:

Șef-educator, dermato-venerolog, ginecolog, psiholog, asistent social, asistent medical/consilier pe testare HIV/SIDA, coordonator de voluntari/recepționist. Specialiștii oferă servicii medicale și non-medicale, de asemenea oferă materiale informative, contraceptive, prezervative, teste gratuite la HIV sau alte tipuri de ajutoare în dependență de situația beneficiarului.

Programe dezvoltate pentru tineri, altele decât serviciile medicale:

  1. Programul Voluntariat – orice tânăr se poate înscrie în calitate de voluntar, să participe la instruiri, să dezvolte și implementeze activități menite să promoveze modul sănătos și activ a tinerilor din raionul Ialoveni;
  2. Clubul ”Franceza de la 0” cu voluntarul internațional Cristopher Jennings, unde orice tânăr poate participa și învăța limba franceză. Clubul are loc o data pe săptămână și este complet gratuit.
  3. Proiectul ”Standarde de calitate în servicii de sănătate prietenoase tinerilor”, unde tinerii raionului Ialoveni pot participa în grup la vizite de informare asupra serviciile centrului, a oferi întrebări, a primi materiale informative, ș.a. susținut cu suportul Programului de Granturi Mici din raionul Ialoveni.

Program de lucru:

Luni – Vineri: orele 10.00-17.00
Sâmbătă, Duminică: Zile libere

Cum poți beneficia de serviciile și programele noastre?

Poți faci o programare, o consultație, o discuție o vizită la adresa Alexandru cel Bun, nr. 19 (vezi pe hartă) sau la numărul de telefon 026823242.

La fel poți să ne scrieți un mesaj pe pagina oficială de facebook, iar noi revenim în scurt timp: https://www.facebook.com/Youth-Klinic-Avante-929114237202416

harta avante

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările