ialovenionline
proiect ue politie ialoveni 1

FOTO// Trei mașini și 25 de seturi de echipament IT a primit poliția din Ialoveni grație unui proiect finanțat de Uniunea Europeană

15 septembrie 2021
575 vizualizări

Trei mașini de poliție și 25 de seturi de echipament IT: computere All-in-one și imprimante multifuncționale, au fost transmise Inspectoratului de Poliție Ialoveni de către Consiliul raional Ialoveni, în cadrul proiectului transfrontalier “Poduri pentru creșterea încrederii între poliție și cetățenii raionului Ialoveni și județului Iași”, finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020.

Bunurile donate vor ajuta polițiștii din raionul Ialoveni să răspundă rapid și eficient tuturor provocărilor în activitatea polițienească.

Evenimentul de transmitere a echipamentului a avut loc pe 14 septembrie 2021, cu participarea lui Daniel Ioniță, Ambasador al României în Republica Moldova și Ana Revenco, Ministra Afacerilor Interne.

„Cred că mai important pentru dvs. a fost faptul că ați avut ocazia să mergeți în România, să intrați în contact cu colegii dvs., să schimbați impresii, idei, să vă informați unii pe alții în legătură cu practicile pe care le uzitați în munca de zi cu zi și să contribuiți efectiv la consolidarea podurilor de legătură dintre România și Republica Moldova. Sigur, am avut tot soiul de poduri și vom avea tot soiul de poduri între noi: de la podurile fizice care existau în perioada interbelică, în număr de 25 peste Prut, la podul de flori de acum 30 de ani și la podurile actuale și cele viitoare pe care urmează să le construim între România și Republica Moldova. Și toate acestea cu un singur obiectiv: să sporim încrederea. Toate acestea nu ar fi fost posibile fără contribuția și sprijinul UE”, a declarat Ambasadorul României, Daniel Ioniță.

Totodată, în cadrul evenimentului, președintele raionului Ialoveni, Mihail Silistraru, a înmânat un set de diplome pentru cei 95 de polițiști de la Inspectoratul de Poliție Ialoveni care au participat la 8 evenimente de dezvoltare a capacităților și schimb de experiență, în Iași, organizate de partenerul proiectului Asociația Internațională a Polițiștilor – Secția Română – Regiunea 1 Iași.

Proiectul transfrontalier „Poduri pentru creșterea încrederii între poliție și cetățenii raionului Ialoveni și județului Iași”, cod 2SOFT/4.3/48, este implementat de către Consiliul raional Ialoveni, în perioada 13 iulie 2020 – 30 septembrie 2021. Valoarea totală a proiectului este de 209.570 euro, dintre care 89% sau 188.402 euro sunt bani oferiți de Uniunea Europeană.

Obiectivul general al proiectului este de a crește eficiența unităților de poliție din raionul Ialoveni și județul Iași, prin dotarea cu echipament de operare și organizarea sesiunilor de instruire pentru îmbunătățirea competențelor polițiștilor de pe ambele părți ale frontierei UE – RM și, implicit, consolidând cooperarea lor.

proiect ue politie ialoveni 2
proiect ue politie ialoveni 3
proiect ue politie ialoveni 4
proiect ue politie ialoveni 5
proiect ue politie ialoveni 8

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările