ialovenionline

FOTO// Un complex multifuncțional a fost dat în exploatare astăzi, în sectorul Huțuleuca

27 octombrie 2021
848 vizualizări

Astăzi, de Hramul orașului Ialoveni, a fost dat în exploatare complexul multifuncțional din sectorul Huțuleuca al orașului Ialoveni. Este vorba despre un teren de fotbal cu iarbă naturală, un teren de minifotbal cu iarbă artificială și un teren de baschet, volei și tenis de câmp. Construcția acestuia a costat circa 1,3 milioane lei, bani acordați de Primăria Ialoveni și Federația Moldovenească de Fotbal, dintre care peste 1,1 milioane reprezintă contribuția autorităților locale. De asemenea, un aport considerabil a fost adus și de către locuitorii sectorului, care s-au implicat activ în lucrările de construcție.

Primăria Ialoveni a alocat circa 650 de mii de lei pentru amenajarea terenurilor de baschet, volei și tenis de câmp, 189 de mii de lei pentru amenajarea și conectarea la canalizare a punctului sanitar și a vestiarului, 289 de mii de lei pentru amenajarea teritoriului adiacent, inclusiv pavajul.

Federația Moldovenească de Fotbal a asigurat acoperirile artificiale pentru stadioane, iarba artificială, semințele de iarba– circa 160 de mii de lei. De asemenea, la realizarea centrului multifuncțional au contribuit și locuitorii din mahala, aceștia au construit fundația și îngrădirile pentru stadioane, cu antrenarea tehnicii Primăriei.

De asemenea, în colaborare cu FMF, urmează a fi amenajate tribunele și porțile terenului de fotbal.

„Vreau sa mulțumesc locuitorilor din zonă care în zile de sâmbăta și duminica, erau aici. Avem doua stadioane artificiale. Foarte mult efort s-a depus la construcția stadionului natural. Mulțumim federației de fotbal, sper in continuare sa avem susținerea lor”, a declarat primarul orașului Sergiu Armașu, la inaugurarea stadioanelor.

Potrivit autorităților, accesul la stadioane va fi liber, însă, pentru menținerea ordinii, urmează a fi desemnată o persoană responsabilă, al cărei număr de telefon va fi afișat la complex.


Distribuie

Lasă un răspuns

ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

85 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat, corupție, ilegalități, străzi sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările