ialovenionline
Victoria Butuc-Guranda/Facebook

FOTO/VIDEO. Un lup a pus pe jar locuitorii satului Dănceni

12 mai 2021
1515 vizualizări

Un lup a pus locuitorii și autoritățile din satul Dănceni pe jar, după ce a evadat dintr-un mini zoo din regiune, iar pe parcursul zilei de ieri a fost văzut inclusiv pe străzile din sat. După mai multe peripeții, lupul a fost prins astăzi, în jurul orei 12:00 și a fost întors proprietarului. Totuși, urmează o anchetă amplă pentru a fi verificate toate detaliile și circumstanțele cazului.

Potrivit primarei satului Dănceni, lupul a evadat din mini zoo încă de duminică.

„El de fapt a fost și la poștă, a stat de rând cu bătrânii care așteptau pensia, la umbră sub o bancă, cu toții au fost drăguți cu lupul, nebănuind probabil că ar prezenta vreun pericol, ulterior s-a îndreptat spre școală, am înțeles că s-a întâlnit cu mai mulți copii prin sat, Slavă Domnului că nu a pățit nimeni nimic”, spune primara.

Spre seară, câinele a fost surprins pe malul lacului, în preajma unei baze de odihnă, de unde a și înhățat o găină. Proprietarul bazei de odihnă a reușit să prindă lupul, iar instituțiile de resort au îndemnat autoritățile locale să izoleze lupul până dimineață. Astăzi, însă, primara satului a alertat din nou localnicii, anunțând că lupul a reușit să evadeze.

184817257 4189753634446780 1326782256561590589 n
Screenshot 2021 05 12T123457.576

„În această dimineață a venit proprietarul, au venit reprezentanți ai Agenției de Mediu, ai Inspectoratului de Poliție, însă lupul deja evadase. Acum jumătate de ora lupul a fost prins, destul de obosit, rănit, probabil în momentul evadării. Animalul va fi verificat de un veterinar.

Urmează organele competente să demareze o anchetă, în cadrul căreia vor fi verificate actele de posesie, condițiile în care este ținut animalul, existența unei autorizații de la Agenția de Mediu și de la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor. Dacă se va constata că nu există acte permisive, atunci lupul va fi transportat la Grădina Zoologică”, ne-a explicat Victoria Butuc-Guranda.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările