ialovenionline
Screenshot 2023 10 12 at 14.06.26

Furau din seifurile agenților economici. O grupare ce acționa inclusiv pe teritoriul raionului Ialoveni, deconspirată de polițiști

12 octombrie 2023
600 vizualizări

O grupare specializată în furtul banilor din seifurile agenților economici a fost destructurată de ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, angajații Inspectoratului de Poliție Ialoveni și Hîncești. Membrii grupului acționau atât pe teritoriul Ialoveni, cât și în alte raioane, în total fiind descoperite, până acum, 23 de furturi, fiind sustrase din saleuri peste 2 milioane de lei.

În rezultatul acțiunilor oamenilor legii au fost reținuți 6 membri ai grupării infracționale.

În cadrul perchezițiilor efectuate la domiciliile și în unitățile de transport ale suspecților, au fost depistate și ridicate, mijloace bănești, răngi metalice, mijloace de comunicare securizată, precum și alte bunuri sustrase.

Totodată, datorită acțiunilor coordonate și planificate ale grupului de urmărire penală, în comun cu angajații IGPF s-a reușit reținerea unui suspect, care reușise să se ascundă în momentul efectuării percheziției și care intenționa să părăsească teritoriul Republicii Moldova prin unul din punctele de trecere ale frontierei de stat.

Este de menționat că unii din membrii grupului infracțional sunt inculpați într-o cauză penală pentru comiterea infracțiunilor similare, cauză care la moment se examinează de către instanța de judecată.

În privința tuturor membrilor grupului criminal, de către procurori, a fost solicitată aplicarea măsurii preventive – arestul preventiv.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările