ialovenionline
Scoala PRIMARA iALOVENI 1

(GALERIE FOTO)  27 aprilie marcăm Ziua tricolorului Republicii Moldova

27 aprilie 2023
445 vizualizări

Astăzi, 27 aprilie, în Republica Moldova  este sărbătorită ziua tricolorului. Mai multe instituții publice și de învățământ arborează festiv tricolorul prin  diferite activități.  Începând cu anul 2010, Parlamentul de la Chișinău a oficializat această zi drept sărbătoare națională.

Președinta țării, Maia Sandu, a ținut un discurs de felicitare la ceremonia solemnă de arborare a drapelului, în fața Guvernului.

„Drapelul Republicii Moldova – celebrat în fiecare an la 27 aprilie – ne unește prin sentimentul de mândrie de a ne fi născut pe acest pământ. Cu mândrie l-au cântat oamenii noștri de cultură. Cu mândrie l-au purtat înaintașii noștri când luptau pentru libertate, suveranitate și independență. Să porți tricolorul era un act de mare curaj și mândrie națională. Tot cu mândrie, sub drapelul Republicii Moldova, campionii noștri cuceresc lumea. Drapelul ne aduce fiecăruia aminte de unitate – Moldova este suverană, independentă și indivizibilă. Indiferent de culoarea politică, acum, mai mult ca niciodată, trebuie să fim uniți sub culorile tricolorului”, a spus șefa statului. 

Și în raionul Ialoveni, tricolorul a fost arborat prin diverse activității. În scuarul Consiliului Raional Ialoveni s-a desfășurat Festivitatea consacrată sărbătorii ,,Ziua Drapelului de Stat”, la care au participat funcționarii din secțiile și direcțiile Consiliului raional. De asemenea instituțiile de învățământ din raion au desfășurat activități consecrate tricolorului. 

Tricolorul a fost desemnat oficial drapel de stat pe 27 aprilie 1990. Drapelul de Stat este un simbol oficial major al suveranităţii şi independenţei Republicii Moldova.

Galerie colectată de pe paginile oficiale de Facebook a instituțiilor publice.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările