ialovenionline
prin

(GALERIE FOTO)// Prima ediție a Festivalului „Colo-n vale pe imaș” s-a desfășurat la Ulmu

8 mai 2023
916 vizualizări

Prima ediție a Festivalului raional de folclor păstoresc „Colo-n vale pe imaș”, a avut loc duminică, 7 mai,  în localitatea Ulmu,  în parcul de agrement al satului.  Scopul festivalului a fost descoperirea și culegerea creaţiilor folclorice autentice din repertoriul păstoresc.

Festivalul a întrunit 13 colective artistice din localitățile raionului care au prezentat obiceiurile și cântecele păstorești.  Pe lângă cântece, colectivele artistice au prezentat și bucatele tradiţionale, obiecte de artizanat specific moldoveneşti.

Organizatorii și-au propus să reînvie și să valorifice tradiţiile păstorești care se practică în contextul sărbătorii Sfântului Mare Mucenic Gheorghe cât și să promoveze și să susțină artiști amatori și profesioniști ce promovează costumul tradițional.

Evenimentul a fost organizat de către Secția Cultură Ialoveni, Consiliul raional Ialoveni și Primăria Ulmu. Ansamblurilor folclorice li s-au oferit diplome, cadouri și premii bănești.

Sură foto: Facebook.com


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările