ialovenionline
Alegeri locale Gangura 2023

Gangura: Cine sunt cei doi candidați la funcția de primar și cine sunt consilierii propuși

8 octombrie 2023
656 vizualizări

Doi candidați se vor lupta pentru fotoliul de primar al comunei Gangura. Este vorba despre actualul primar – Marcel Bobeica (PAS) și Nellea Savca (Partidul Șansă). 

Marcel Bobeica a candidat la funcția de primar în anul 2015, din partea PLDM, obținând un mandat de primar. La alegerile din 2019, Marcel Bobeica a candidat din partea Partidului Democrat, câștigând încă un mandat de primar.

La 9 iunie 2019, Marcel Bobeica se număra printre grupul de protestatari care au aruncat cinci curcani ce aveau picioarele legate, peste gardul Președinției, în cadrul unei acțiuni de protest organizată de PD, cu lozinci împotriva PSRM și împotriva blocului ACUM, după ce PSRM și blocul ACUM au semnat un acord temporar de formare a unei noi majorități parlamentare. Pentru faptele de atunci au fost aplicate amenzi, Marcel Bobeica fiind sancționat cu 12 unități convenționale.

La alegerile din 5 noiembrie 2023, Marcei Bobeica candidează din partea PAS.

La funcția de consilieri locali Gangura au înaintat liste doar 3 partide: PSRM, PAS și Partidul ȘANSĂ.

PSRM a înaintat 6 candidați, dintre care 3 femei și 3 bărbați, PAS a înaintat 12 candidați, dintre care 5 femei și 7 bărbați, iar Partidul ȘANSĂ a înaintat 7 candidați, dintre care 3 bărbați și 4 femei.

Consiliul comunal Gangura urmează să aibă 11 consilieri.

candidati PSRM Gangura 2023
candidati PAS Gangura 2023
candidati PSansa Gangura 2023

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările