ialovenionline
generatia padurii

Generația Pădurii: În 9 localități din raion va avea loc împădurirea teritoriilor

13 noiembrie 2023
321 vizualizări

Pe 11 noiembrie a început campania națională de împădurire anunțată de președinta Maia Sandu. În raionul Ialoveni se vor împăduri teritorii în localitățile: Nimoreni, Suruceni, Bardar, Costești, Gangura, Molești, Țipala, Puhoi și Răzeni. Campania face parte din programul național de împădurire care-și propune, în următorii zece ani, plantarea de copaci pe o suprafață de 145 000 de hectare, inclusiv 7000 de hectare în acest an.

Șefa statului menționează că, în total, în acest an va fi plantată și regenerată pădure pe 7 mii de hectare. În această primăvară, au fost deja plantați puieți și regenerată pădure pe 3 mii de hectare de terenuri din fondul forestier, iar în următoarele săptămâni vor fi sădiți puieți pe 4 mii de hectare, care aparțin de 168 de primării din întreaga țară. 

„Vă îndemn să participăm cu toții la acțiunea de înverzire din cadrul Programului național de împădurire. Împreună, putem face parte din generația pădurii ca să avem o țară mai verde și un mediu mai sănătos pentru noi și pentru copiii noștri”, a spus președinta Maia Sandu.

Harta terenurilor pentru întreaga campanie de împădurire din această toamnă (noiembrie-decembrie) poate fi accesată aici.

ialoveni

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările