ialovenionline
img 7760

Gimnaziul din Malcoci urmează a fi redenumit în cinstea unui fost deputat

5 septembrie 2023
1115 vizualizări

Gimnaziul Malcoci urmează a fi redenumit în cinstea fostului deputat, băștinaș al satului Malcoci, regretatul Tudor Deliu. Decizia a fost luată la ședința Consiliului local Malcoci din 28 august. 

Potrivit primarului localității, Serghei Puiu, inițiativa de redenumire aparține echipei PLDM din satul Malcoci.

„Fratele lui Tudor Deliu, a fost 16 ani primar în Malcoci. Bine, nu a purtat titlul de primar toți anii, în 1982 a devenit secretar al sovietului sătesc, apoi nemijlocit primar până în 1996”, a spus primarul Serghei Puiu. 

Subiectul a fost inclus suplimentar pe ordinea de zi a ședinței consiliului. 

La ședință a asistat și doamna directoare de gimnaziu, care a fost totalmente deacord, și directoarea de grădiniță. Nimeni nu a fost împotrivă, toți consilierii au votat. Urmează să vedem daca cancelaria o să accepte, am înțeles că ar putea să ceară consultări publice. Dacă vor cere consultări, le vom face”, mai spune primarul.

Amintim, fostul deputat și președinte al Partidului Liberal Democrat, Tudor Deliu, s-a stins din viață la 5 august 2023. Decesul a survenit după o boală cruntă, care l-a măcinat și pe care a suportat-o discret și cu smerenie, spunea atunci echipa PLDM. 

Tudor Deliu a exercitat funcția de președinte al PLDM în perioada 9 septembrie 2018 – 16 august 2020. Acesta s-a născut la 29 octombrie 1955 și a fost de profesie filolog, magistru în drept constituțional și administrativ. În anii 1990-1994 a fost primar al satului Răzeni, Ialoveni. În perioada 2010-2019 a fost deputat în Parlamentul R. Moldova, fiind și secretar al Comisiei parlamentare juridică, numiri și imunități. De asemenea, Tudor Deliu a fost veteran al conflictului armat de pe Nistru, unde a fost șef al Statului Major de Carabinieri.

fit 1280

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările