ialovenionline
447028089 1226642648658688 1365945066408062638 n

Gimnaziul Văratic a fost dotat cu materiale didactice în cadrul Programului „Fondul pentru Tineri Ialoveni”

31 mai 2024
147 vizualizări

Gimnaziul Văratic a fost dotat cu materiale didactice, spațiul adiacent instituției a fost salubrizat, fiind plantați și copaci. Toate aceste au avut loc datorită a două proiecte implementate prin intermediul Programului raional „Fondul pentru Tineri Ialoveni”.

„Grupul de inițiativă „Ne pasă” din Gimnaziul Văratic a participat la concursul de proiecte din cadrul rundei a XXVIII-a de granturi mici a Programului „Fondul pentru Tineri Ialoveni”, susținut de Consiliul raional Ialoveni, și a obținut un suport financiar în sumă de 7 500 lei, reușind să implementeze cu succes proiectul „Material didactic – o punte spre succes”, se spune într-un comunicat al Consiliului Raional Ialoveni.

447030039 1226642651992021 1900367784254041866 n

Astfel, pe parcursul lunilor de primăvară, grupul de voluntari a organizat activități interactive cu elevii și a dotat cu materiale didactice și planșe tematice cabinetele de biologie, fizică și chimie. În rezultatul implementării proiectului, elevii dispun de materiale didactice de calitate, care le sunt utile în procesul de învățare ca să-și sporească performanțele.

De asemenea, o altă echipă de voluntari din cadrul Gimnaziului Văratic – Grupul de inițiativă „Totul pentru viitor”, au beneficiat de suportul financiar în valoare de 7 500 lei pentru implementarea proiectului „Împreună pentru un viitor verde!”, reușind să implice 123 de elevi care au participat la activitățile de salubrizare și de plantare a arborilor în parcul adiacent instituției. Totodată, voluntarii au instalat trei bănci pentru activitățile de petrecere a timpului liber al copiilor și adolescenților.

Rezultatele acestor proiecte au fost apreciate de către conducerea raionului Ialoveni și reprezentanții Asociației obștești „Eco-Răzeni”, care au efectuat vizite de monitorizare a rezultatelor proiectelor realizate cu suportul Programului ,,Fondul pentru Tineri Ialoveni”.

Programul raional „Fondul pentru Tineri Ialoveni” este coordonat de Asociaţia obştească „Eco-Răzeni” în parteneriat cu Consiliul raional Ialoveni şi realizat cu suportul Lafayette College din SUA, IM Swedish Development Partner și Fundația Est-Europeană din Moldova din resursele Suediei.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările