ialovenionline

Guvernare locală

Colectivul gospodariei comunale IaloveniColectivul Gospodăriei comunale Ialoveni cu ocazia ZILEI PROFESIONALE A LUCRĂ­TORULUI DIN GOSPODĂRIA DE LOCUINŢE ŞI DESERVIRE COMUNALĂ, 23 aprilie 2021

Gospodăria Locativ–Comunală Ialoveni a început să aibă profit – peste jumătate de MILION de lei în anul 2020

18 iunie 2021
921 vizualizări

Un profit net în sumă de 605 623 (șase sute cinci mii șase sute douăzeci și trei) lei obținut în anul 2020, a fost repartizat în scopul dezvoltării întreprinderii, conform procedurilor stabilite de legislația în vigoare, prin decizia Cu privire la repartizarea profitului net a Întreprinderii Municipale „Gospodăria locativ – Comunală Ialoveni”, aprobată la ședința Consiliului orășenesc Ialoveni din 28 mai 2021.

Trebuie de menționat că deja de vreo 2 ani, Gospodăria Comunală Ialoveni a început să aibă profit, după ce fostul director al întreprinderii, Alexandru Gutium, a reușit să scoată întreprinderea din pragul insolvenței, să scoată sechestrele de pe conturi și bunuri și să lichideze datoriile istorice ale întreprinderii, care în anul 2016, când a devenit director, se ridicau la aproape 600 mii lei.

Alexandru Gutium, director, în perioada februarie 2016-iunie 2020, al Întreprinderii Municipale ”Gospodăria Locativ – Comunală Ialoveni” , a oferit pentru IaloveniOnline, următorul comentariu:

„Și 2019 fost profit dar nu am făcut decizie ca nu am reușit în termenul legal. Deja de 2 sau 3 ani întreprinderea are profit, salariile s-au mărit. Datoriile toate au fost lichidate. Întreprinderea merge încet spre dezvoltare. Ultimele datorii la Apă Canal au fost lichidate complet în anul 2020. În 2-3 ani de activitate întreprinderea a început să se „miște din loc”. Acum trebuie de menținut si de dezvoltat  pe pași mai departe.”

profit comunala ialoveni 2020

Și la ședința Consiliului orășenesc din 11 septembrie 2020  a fost aprobată o decizie cu privire la repartizarea profitului net a ÎM ” Gospodăria locativ – Comunală Ialoveni”. Doar că în decizia din septembrie 2020, profitul net de în sumă de 131,1 mii lei obținut în anul 2019, urma să fie utilizat  pentru acoperirea pierderilor neacoperite al anilor precedenți (598,8 mii lei), în comparație cu decizia din 2021 când profitul este repartizat deja pentru a fost repartizat în scopul dezvoltării întreprinderii.

comunala profit 2019 decizie 11 09 2020
Decizia din 11 septembrie 2020 cu privire la repartizarea profitului obținut de Întreprinderea Comunală

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările