ialovenionline
3

Grădinița „Albinuța” din Dănceni va deschide o nouă grupă de copii

11 ianuarie 2022
769 vizualizări

Consiliul local din Dănceni a aprobat prin decizia nr. 9/2 din 17 decembrie 2021, demersul directoarei Valentina Moruz, privind deschiderea unei noi grupe de copii în grădinița „Albinuța” din localitate.

Astfel, cele peste 20 de cererii care sunt în așteptare vor fi acceptate o data cu deschiderea grupei noi, care este planificată la începutul primăverii.

Contactată de Ialovenionline, directoarea grădiniței „Albinuța”, Valentina Moruz, susține că la moment grădinița are spațiul necesar pentru noua grupă, doar că necesită instalarea sistemului de încălzire. „La moment, împreună cu Administrația Publică Locală suntem în căutarea unei firme care va efectua lucrările de conectare la încălzire a spațiului și urmează să analizăm bugetul propus pentru a lua o decizie în acest sens. Sperăm să deschidem grupa nouă la începutul primăverii”, susține directoarea.

2

Victoria Butuc – Guranda, primara localității precizează că noile modificări în Codul educației permite deschiderea grupelor mici de copii, ceea ce presupune cheltuielile vor fi asigurate din bugetul de stat. „Noi ca și Administrație Publică Locală mergem cu pachetul de acte necesare pentru deschiderea grupei noi către Direcția Generală Educație Ialoveni, care conform legislației se încadrează în învățământul asigurat de stat. Ce ține de noi, trebuie să avem spațiul dotat, însă problema este în sistemul de încălzire. La moment avem două oferte a unor companii și mai așteptăm încă alte două, pentru a putea lua o decizie în acest sens. Dacă bugetul va depăși 300 de mii de lei, atunci vom organiza o licitație publică”, declară primara localității. 

La moment în grădinița „Albinuța” sunt formate 4 grupe și sunt încadrați 85 de copii.

decizia

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările