ialovenionline
foto simbol

Grădinița „Alunelul” din Răzeni și-a sistat activitatea, din cauza mai multor cazuri de enterovirus, varicelă și covid

28 ianuarie 2022
728 vizualizări

Grădinița-creșă nr. 2 „Alunelul” din comuna Răzeni și-a sistat activitatea după ce mai mulți copii s-au îmbolnăvit de enterovirus și varicelă, unii au simptome de infecții respiratorii acute, iar unii angajați au fost testați pozitiv la noul coronavirus. Decizia a fost luată de primăria Răzeni, printr-o dispoziție a viceprimarului Eugeniu Gurău. Astfel, în perioada 24 ianuarie – 4 februarie, copiii și educatorii fac activități în regim online.

Potrivit autorităților locale, decizia a fost luată în urma unui demers din partea conducerii grădiniței.

„Directoarea și angajații au insistat pe sistarea activității. Sunt grupe unde angajații sunt cu covid, sunt grupe in care sunt copii cu enterovirus, sunt grupe unde copiii au varicelă, iar frecvența era mica. Greu am luat decizia, dar din cate ne-a explicat directoarea, chiar era necesară”, ne-a declarat Eugeniu Gurău, viceprimarul localității.

Potrivit demersului, în unele grupe s-a atestat o frecvență de 20%, iar în 3 grupe toți copiii și angajații sunt în carantină. De asemenea, doi educatori și un personal auxiliar au fost testați pozitiv la coronavirus.

De asemenea, deși instituția și-a sistat activitatea, educatorii vor fi activi de la distanță și își vor menține salariul la 100%, iar personalul auxiliar va efectua lucrări de igienizare în toate spațiile și vor dezinfecta toate materialele din grupă.

„Copii de covid nu avem, dar avem angajați. Și cadre didactice și personal auxiliar, avem și copiii cu varicelă, foarte mulți. Eu în fiecare zi cer date cu privire la frecvență. Situația era chiar alarmantă, nu se mai termina, se începea într-o grupă, apoi alta, varicelă, enterovirus, viroze. Acum unii copii sunt online chiar dacă se simt cam rău, au febră, dar lucrează cu educatorii online”, ne-a spus directoarea grădiniței, Maria Jalba.

În total, în instituție își fac studiile 198 de copii.

viber image 2022 01 28 11 43 11 792
dispozitie Eugeniu Gurau

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările