ialovenionline
gradinita 900x505 1

Grădinițele din Dănceni și Mileștii Mici vor primi bani din bugetul raional pentru sistemul de încălzire

7 iunie 2023
745 vizualizări

Două instituții de educație timpurie din raion vor beneficia de utilaje pentru sistemul de încălzire în perioada rece. Grădinița „Albinuța” din Dănceni și grădinița „Prichindel” din localitatea Milestii Mici vor primi bani din bugetul raional. Decizia a fost aprobată la ședința Consiliului raional Ialoveni, din data de 25 mai 2023.

Grădinița „Albinuța” din localitatea Dănceni va beneficia de 150 de mii de lei pentru instalarea sistemului de încălzire precum și repararea unei săli din grădiniță.

Primara localității, Victoria Butuc Guranda susține că lucrările de instalare a sistemului de încălzire a început, la grupa de copii de 2-3 ani care urmează a fi deschisă din toamna anului curent. „Ambasadei Chinei ne oferă un grant de 390 de mii de lei pentru sistemul de încălzire, dar pentru a activa mai sunt necesari bani, de a face parasolar dar și alte cheltuieli neplanificate. Pentru dotarea grupei am aplicat la un alt proiect, la Departamentul pentru Relații cu Republica Moldova, unde am câștigat un grant în valoare de 200 de mii de lei, din ei vom procura paturi, saltele, dulapuri. Acolo, am prezentat și contribuția primăriei, de 10%, deja urmează să facem procurările. Urmează să mai vedem care sunt necesitățile și atunci vom vedea unde vor fi redistribuiți banii alocați de Consiliul Raional”, a precizat primara localității Dănceni.

349883432 554195176918798 4161001894335780223 n
Fotografie de la grădinița „Albinuța”, Dănceni.

 Ce a de-a doua grădiniță ce va beneficia de suport financiar este grădinița „Prichindel”, din localitatea Milestii Mici. Consiliul raional Ialoveni a alocat suma de 100 de mii de lei, pentru procurarea cazanelor pe gaz în instituție.

Până acum grădinița utiliza sistemul de gaz doar că „fără proiect”, susține primara Rodica Agrici. „Am început să facem proiect de gazificare, urmează să-l înregistrăm și să facem devizul de cheltuieli pentru a putea cumpara toate detaliile, ca să instalăm cazanele”, precizează primara localității. Tot ea spune că suma e mult mai mare decât cele 100 de mii oferite de Consiliul Raional Ialoveni, însă Primăria Mileștii Mici va identifica banii necesari pentru a acoperi cheltuielile.

Screenshot 2023 06 07 00.09.26


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările