ialovenionline

Guvernare locală

GRAFIC// Care este structura bugetului orașului Ialoveni pentru anul 2021

28 noiembrie 2020
470 vizualizări

În anul 2021 orașul Ialoveni va avea un buget de peste 45 de milioane de lei. Cea mai mare parte din această sumă (54%) sunt însă transferuri de la Bugetul de Stat și au o destinație specială, adică pot fi folosiți doar pentru ceea ce sunt destinați și majoritatea din acești bani vor merge la cheltuieli pentru grădinițele din orașul Ialoveni și la Școala de Arte.

Din cele peste 45 de milioane de lei cât constituie bugetul orașului, aproape 25 de milioane vor fi folosiți pentru cheluieli în învățământ, peste 8 milioane pentru iluminat, curățenie, canalizare, reparații diverse. Întreținerea drumurilor și compensarea cheltuielilor generate de circulația troleibuzelor în orașul Ialoveni ne vor costa peste 6 milioane de lei. Pentru salariile angajaților din Primăria Ialoveni și întreținerea clădirii este prevăzută suma de 4,5 milioane de lei. Cea mai mică sumă va fi cheltuită pentru cultură, sport și tineret – doar 1 milion 200 de mii de lei.

Cele mai importante venituri, Primăria Ialoveni le obține din impozite: impozitul pe venit de la persoane fizice, impozitul funciar, impozitul bunurile imobiliare și din taxele locale plătite de agentii economici care desfășoară activitate econimică pe teritoriul orașului Ialoveni.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

87 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat, corupție, ilegalități, străzi sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările