ialovenionline
viber image 2023 05 15 09 24 47 317

Grupare specializată în șantaj condusă din mai multe penitenciare, care a ademenit și o femeie din raionul Ialoveni a fost desființată de polițiști și procurori

27 iunie 2023
463 vizualizări

Membrii unui grup criminal organizat trimiși pe banca acuzaților pentru mai multe infracțiuni de escrocherie și șantaj. Bărbatul dirija infracțiunile din penitenciar, iar femeia, care se prezenta drept contabila lui, facilita realizarea schemelor. Printre victime se numără și o femeie din raionul Ialoveni.

Procuratura raionului Ialoveni anunță trimiterea în judecată a cauzei penale intentate în privința unui deținut și a complicei lui, membri ai unui grup criminal organizat, învinuiți de trei episoade de șantaj și două escrocherii.  Printre victime este și o femeie din raionul Ialoveni. 

Potrivit acuzatorilor, învinuitul ispășindu-și pedeapsa cu închisoarea într-un penitenciar din mun.Chișinău, formând un grup criminal organizat, cu împărţirea rolurilor bine determinate pentru a comite mai multe infracțiuni, în octombrie 2022, și-a creat un profil fals pe platforma de socializare „odnoklassniki.ru”. 

Învinuitul ar fi stabilit relații prietenești și amoroase, cu mai multe femei ademenindu-le și determinându-le să procure bunuri în credit ori să expedieze poze și secvențe video cu caracter intim, iar ulterior le înainta cerințe de a transmite bani, prin amenințarea victimelor cu violența, cu distrugerea bunurilor, precum și cu răspândirea imaginilor obținute, prin plasarea acestora pe rețelele de socializare.

Potrivit legii, faptele incriminate învinuiților se sancționează cu închisoare de la 7 la 10 ani cu amendă în mărime de la 1850 la 2350 unităţi convenţionale.(art.189 alin.(3), lit.a), e)) și închisoare de la  4 la 8 ani cu (sau fără) amendă în mărime de la 1350 la 3350 de unități convenționale (art.190 alin.(4) din Codul penal).

Cazul a fost documentat de ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu angajații Inspectoratului de Poliție Ialoveni, sub conducerea procurorilor Procuraturii Ialoveni.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările