ialovenionline
gal drumul vechi moldovenesc

Grupul de Acțiune Locală „Drumul Vechi Moldovenesc” lansează Programul de finanțare pentru dezvoltarea zonelor rurale

30 mai 2024
278 vizualizări

Dacă aveți o inițiativă sau o idee care poate contribui la diversificarea activităților și produselor în domeniul agricol și non-agricol, modernizarea infrastructurii și serviciilor educaționale și sociale, dezvoltarea serviciilor turistice sau conservarea patrimoniului local, acum este momentul potrivit pentru a aplica pentru finanțare.

Asociația Grupul de Acțiune Locală (GAL) „Drumul Vechi Moldovenesc” a anunțat lansarea Programului de finanțare a proiectelor pentru dezvoltarea zonelor rurale, parte a Programului Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală Leader. GAL „Drumul Vechi Moldovenesc” își desfășoară activitatea în satele și comunele Hîrbovăț, Ciobanovca, Geamăna, Ochiul Roș, Zolotievca, orașul Anenii Noi – localitatea Hârbovățul Nou din raionul Anenii Noi și în satul Puhoi, comunele Țipala și Gangura din raionul Ialoveni.

Programul de finanțare va sprijini proiectele ce se încadrează în următoarele măsuri de sprijin ale Strategiei de Dezvoltare Locală a GAL-ului „Drumul Vechi Moldovenesc”:

  • Susținerea inițierii și dezvoltării afacerilor agricole și agroalimentare, inclusiv prin colaborare și asociere.
  • Sprijin pentru lansarea și dezvoltarea afacerilor non-agricole.
  • Conservarea și promovarea patrimoniului natural și cultural, inclusiv dezvoltarea traseelor turistice.
  • Amenajarea teritoriului și protecția mediului înconjurător, inclusiv a fondului forestier și cinegetic.
  • Suport pentru modernizarea serviciilor publice și sociale, inclusiv crearea și dezvoltarea centrelor comunitare.

Valoarea subvențiilor acordate per proiect variază între 40.000 și 170.000 MDL. Pentru proiectele investiționale efectuate prin asocierea a doi sau mai mulți solicitanți, valoarea subvențiilor variază între 100.000 și 250.000 MDL.

Perioada de depunere a cererilor de finanțare este între 27 mai 2024 și 25 iunie 2024, ora 23:59. Regulamentul de participare, cererea de finanțare și bugetul pot fi accesate prin linkul disponibil aici.

Pentru mai multe detalii, contactați-o pe Feodosia Bivol la numărul de telefon +373 68655544.

Programul Leader este un program de stat elaborat și implementat de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare în colaborare cu AIPA (Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură) și GAL „Drumul Vechi Moldovenesc”.

gal drumul vechi moldovenesc 2

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările