ialovenionline
0 990a848f8f3e33210195d64d3ffc574d banner rpl 1920 1080

HARTĂ. Ialoveni, printre raioanele cu cea mai mică pondere a locuințelor recenzate din țară

28 mai 2024
348 vizualizări

La 7 săptămâni de când a fost dat startul Recensământului populației și locuințelor din Republica Moldova, Raionul Ialoveni se numără printre raioanele cu cea mai mică pondere a locuințelor recenzate. Cel puțin asta arată datele făcute publice de Biroul Național de Statistică, conform informațiilor valabile la finalul zilei de 26 mai.

Bălți, Dubăsari, Strășeni, Chișinău, Ialoveni, Cimișlia, Leova, Basarabeasca și Taraclia sunt unitățile administrativ teritoriale în care mai puțin de 67% din locuințe au fost recenzate. De partea cealaltă, cu o pondere de peste 76%, cele mai „recenzate” raioane sunt Rîșcani, Glodeni, Fălești, Florești, Sîngerei, Ungheni, Telenești, Orhei și Anenii Noi.

Captura de ecran din 2024 05 27 la 22.02.46

De asemenea, BNS menționează că la finele zilei de 26 mai 2024, în cadrul Recensământului populației și locuințelor au fost recenzate circa 1,4 milioane de locuințe (inclusiv cele ocupate, secundare și neocupate) și circa 2053 mii de persoane (numărul populației recenzate include atât persoanele cu reședință obișnuită, cât și cele fără reședință obișnuită în Republica Moldova).

„Mulțumim tuturor respondenților care deja au participat la recensământ, oferind recenzorului răspunsuri complete și corecte la chestionarele de recensământ. 

Îndemnăm populația care încă nu a fost recenzată să fie receptivă și deschisă de a participa la recensământ, pentru a se regăsi în tabloul cu rezultatele Recensământului populației și locuințelor 2024, parte a rundei mondiale 2020 a recensămintelor realizate pe plan internațional”, se arată în mesajul BNS.

Mai multe informații despre recensământ vedeți la rubrica Recensământul Populației și Locuințelor.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările