ialovenionline
Screenshot 2023 07 06 at 15.43.30

Horești: 52 de persoane sunt în lista de așteptare a unui loc de casă

7 iulie 2023
378 vizualizări

Un locuitor al satului Horești a primit refuz la cererea sa de solicitare a unui teren pentru construcția casei. Motivul – Primăria Horești nu are rezervă de teren pentru atribuirea locurilor de casă. Potrivit primarului din Horești, Petru Cigoreanu, pe lista de așteptare sunt 52 de persoane, iar ultimul loc de casă a fost atribuit încă acum 8 ani.

„Din mai 2015 nu am mai alocat niciun teren. Avem 52 de persoane în lista de așteptare. Dar mulți nici nu au depus, pentru că știu că nu mai are rost, pentru că nu avem rezervă de teren. Cererea respectivă a fost depusă de un băiat activ, vâre ne-a reprezentat localitatea. Mi-aș dori să soluționăm întrebarea, dar este o listă de așteptare, nu avem nici teren și nici justificare pentru a da celor de la urmă. , spune primarul.

Totodată, alesul local precizează că locuri de casă vor fi, totuși, oferite.

„Mai sunt mici terenuri, dar ele sunt problematice, fie că pe pantă, fie cu risc de cu alunecare de teren, fie cu alte probleme. Trebuie să facem o analiză, să dăm terenuri sigure, pentru că ulterior, omul să nu vină să solicite ajutor pentru a remedia problemele. De la bun început, când s-au format aceste loturi, ele nici nu au fost prevăzute ca și terenuri, de aceea trebuie să lucrăm asupra lor”, spune Petru Cigoreanu.

347580234 965623781423452 3148658751111947082 n

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările