ialovenionline
alegerilocale Horodca 2023

Horodca: Un candidat independent și patru partide au înaintat liste pentru funcția de consilier. Cine sunt aspiranții la funcția de primar

11 octombrie 2023
562 vizualizări

Trei partide au înaintat candidați pentru funcția de primar de Horodca. Este vorba despre Partidul Acțiune și Solidaritate – Vlasî Ștefan, Platforma Demnitate și Adevăr – Ciobu Ion și Partidul Socialiștilor – Oancea Ion.

Cei trei candidați au „luptat” pentru funcția de primar și în anul 2019. În turul doi, bătălia s-a dus între Vlasî Ștefan – candidat înaintat atunci de Partidul Democrat, și Ciobu Ion – candidatul blocului ACUM Platforma DA și PAS. Ciobu Ion a fost declarat învingător al scrutinului, cu o diferență de doar 3 voturi.

Anterior, Ștefan Vlasî a deținut mai multe mandate de primar al satului Horodca. De asemenea, de-a lungul anilor, acesta a schimbat mai multe partide: PCRM, PLDM (2011), PPE – Iurie Leancă (2015), PDM (2019), la alegerile din 5 noiembrie 2023 candidează la funcția de primar din partea PAS. De asemenea, acesta a deținut funcția de șef a Inspectoratului de Mediu Ialoveni.

Pentru funcția de consilier au înaintat liste cu candidați patru partide: PAS, Platforma DA, PCRM și PSRM. De asemenea, în cursa pentru funcția de consilier a fost înregistrat și un candidat independent – Plămădeală Ion.

În Consiliul sătesc Horodca urmează a fi validate 9 mandate de consilier local.

Toate listele cu candidații partidelor le puteți consulta mai jos:

Candidati Horodca 1
candidati Horodca1

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările