ialovenionline
My Post

Ialovenenii, îndemnați să predea benevol armele de foc deținute ilegal. Polițiștii au pornit o campanie de informare

25 octombrie 2021
528 vizualizări

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Ialoveni anunță despre desfășurarea unor acțiuni în cadrul Campaniei de informare „Predă benevol armele de foc” cu privire la circulația armelor individuale din posesia persoanelor fizice și juridice, prevenirea incidentelor cu arme, depistarea și ridicarea armelor păstrate ilegal sau fără documente de proveniență.

Poliția anunță că persoanele care încalcă legislația vor fi atrase la răspundere în conformitate cu prevederile articolului 362 Cod Contravențional, „Încălcarea termenului de înregistrare a armelor letale şi neletale sau de vizare a permisului de armă sau de deținere a armelor”:

  • încălcarea termenului de înștiințare a poliției privind schimbarea locului de păstrare a armei sau a termenului de a se prezenta la poliție în vederea înregistrării armei şi obţinerii permisului de armă sau a certificatului de deținător, se sancționează cu amendă de la 30 la 50 de unități convenționale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 100 la 150 de unități convenționale aplicată persoanei juridice.
  • Încălcarea termenului de vizare a permisului de armă sau a permisului de deţinere a armelor, se sancționează cu amendă de la 6 la 18 unități convenționale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 30 la 60 de unități convenționale aplicată persoanei juridice.
  • Încălcarea termenului de vizare a permisului de armă sau a permisului de deținere a armelor pentru o perioadă mai mare de un an, se sancționează cu amendă de la 50 la 70 de unități convenționale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 100 la 150 de unități convenționale aplicată persoanei juridice cu privarea de dreptul de deținere sau port şi folosire a armei pe un termen de până la 5 ani.

De asemenea, în cazul în care ați devenit martor al încălcării prevederilor Legislației, poliția vă îndeamnă să apelați 112.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările