ialovenionline

Guvernare locală

bloc Alexandru cel Bun langa inspectoratul fiscal

Ialoveni: Consilierii au dat undă verde pentru două construcții multietajate

31 mai 2024
280 vizualizări

Consiliul orășenesc Ialoveni a dat undă verde construcției a două blocuri multietajate în orașul Ialoveni: unul pe strada Păcii, și altul pe Strada Alexandru cel Bun, în imediata apropiere de Inspectoratul Fiscal de Stat. De asemenea, consilierii au scos de pe ordinea de zi un alt proiect ce prevedea modificări pentru construcția unui alt bloc în sectorul Moldova. 

Conform deciziei consilierilor, au fost modificate prescripțiile actuale ale terenului de la intersecția străzilor Păcii și strada Daniil Sihastru, în prescripții specifice zonei funcționale R2-4, Subzona locuibilă cu blocuri locative multietajate:

bloc str Pacii x Liviu Rebreanu 2
Captura de ecran din 2024 05 31 la 12.08.24

Un alt proiect prevede modificarea prescripțiilor actuale pentru un teren de pe Strada Alexandru cel Bun, în apropiere de Inspectoratul Fiscal de Stat din Ialoveni (în spatele blocului existent), în prescripții specifice zonei funcționale R2-3, Subzona locuibilă cu blocuri locative multietajate.

Potrivit viceprimarului Veaceslav Cernat, proiectul prezentat de proprietarul terenului prevede un bloc cu 3 nivele (demisol, 2 nivele și un etaj retras).

bloc Alexandru cel Bun langa inspectoratul fiscal 1
Captura de ecran din 2024 05 31 la 12.09.55

Inițial, pe ordinea de zi a ședinței a fost un alt proiect ce prevedea construcția unui bloc cu 8 etaje în sectorul Moldova, însă consilierii l-au scos de pe agenda ședinței.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările