ialovenionline

Guvernare locală

viber image 2023 08 21 16 51 03 573

Aprobat de consilieri: O parte din strada Alexandru cel Bun din Ialoveni va fi pietonală în anumite zile

21 august 2023
746 vizualizări

ACTUALIZARE: Consiliul orășenesc Ialoveni a aprobat proiectul de decizie privind acordarea statutului de stradă pietonală pentru strada Alexandru cel Bun, tronsonul dintre cele două sensuri giratorii (până la Piața Unirii), în anumite zile (detalii mai jos).

Pentru aprobarea acestui proiect au votat 12 consilieri. Doi consilieri au fost împotrivă (socialistul Leonid Onceanu și consilierul independent Gheorghe Grosu), iar un consilier s-a abținut de la vot (democratul Ion Frunze).

Știre inițială:

Strada Alexandru cel Bun din orașul Ialoveni, de la sensul giratoriu centru până la sensul giratoriu „Piața Unirii” ar putea avea statut de stradă pietonală, în ziua de duminică, și zilele de sărbătoare nelucrătoare, în intervalele orelor 08.00 pînă la 22.00. Excepție va avea transportul public, troleibuzul nr. 36. Decizia ar putea fi votată de consilierii orașului, la ședința ordinară a consiliului din  25 august, programată la ora 14:00, în incinta Primăriei Ialoveni.

Potrivit proiectului de decizie, în orașul Ialoveni se atestă un numărul mic al spațiilor publice care ar funcționa exclusiv în interesul pietonilor și ar permite organizarea evenimentelor, expozițiilor, proiecțiilor de filme, evenimente cultural-artistice în centrul orașului, plimbări cu trenulețul și al altor activități raportat la necesitățile cetățenilor.

Prezenta decizie ar putea intră în vigoare din data de  27 octombrie 2023

Screenshot 2023 08 21 15.18.08

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările