ialovenionline
viber image 2024 06 25 10 52 38 078

Ialoveni: Opt persoane trimise pe banca acuzaților pentru mai multe furturi de telefoane mobile

29 iunie 2024
234 vizualizări

Procuratura raionului Ialoveni împreună cu organul de urmărire penală al Inspectoratului de Poliție Ialoveni au expediat în judecată o cauză penală în privința unui grup criminal constituit din opt persoane inclusiv minori, acuzate de mai multe infracțiuni, inclusiv furt, atragerea minorilor la activitate criminală și tentativă de dobândirea bunurilor despre care se ştie că au fost obţinute pe cale criminală. 

Potrivit materialelor cauzei penale, s-a stabilit că în noaptea lui 30 ianuarie 2024, patru dintre inculpați, de comun acord și prin înțelegere prealabilă, prin deteriorarea ușii, au pătruns într-un magazin de telefonie mobilă, situat în orașul Ialoveni, de unde au sustras în mod ascuns mai multe telefoane mobile de ultimă generație, după care au părăsit locul comiterii infracțiunii.

Agentului economic i-a fost cauzată o daună materială în sumă totală de 280 707 lei.

Peste 10 zile, trei dintre inculpați, participanți la comiterea primului furt, împreună cu alți patru inculpați, doi dintre care – minori s-au reîntors în același magazin de telefonie mobilă, și acționând în vederea realizării planului criminal elaborat, au pătruns din nou în interiorul acestuia, de unde au mai sustras 8 telefoane mobile la preț total de 25 150 lei.

De asemenea, în cadrul urmăririi penale s-a stabilit că un alt inculpat, în timp ce era deținut în Penitenciarul nr.13, având scopul dobândirii bunurilor despre care știa că au fost obținute pe cale criminală, a convins o persoană să se deplaseze în municipiul Chișinău și să procure telefoane mobile sustrase de la inculpații acuzați de furt. Din cauze independente de voinţa lui, nu a reușit să realizeze până la capăt intenția criminală, deoarece au intervenit angajații poliției.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările