ialovenionline

Guvernare locală

14.12.23 Consiliul orasenesc IaloveniConsiliul orășenesc Ialoveni

Ialoveni: Taxele locale pentru anul 2024, aprobate de consilieri

19 decembrie 2023
591 vizualizări

Consiliul orășenesc Ialoveni a aprobat taxele locale pentru anul 2024. La ședință au fost prezenți 20 de consilieri, iar proiectul a fost aprobat în unanimitate.

În mare parte, taxele locale pentru 2024 sunt aceleași ca și cele stabilite în 2023, cu câteva excepții:

Deși proiectul inițial prevedea o taxă de 400 de lei, consilierii au stabilit o taxă pentru amenajarea teritoriului de 300 de lei anual pentru fiecare persoană ce desfășoară activitate profesională în sectorul justiției.

De asemenea, s-a votat introducerea unei taxe pentru publicitatea auto: „Până în anul 2022, publicitatea auto era coordonată de INSP, acum primăriile autorizează această publicitate. Propunerea noastră este să stabilim o taxă de 400 de lei anual, per m2, pentru publicitatea amplasată pe autoturism, taxa se aplică agenților economici înregistrați în orașul Ialoveni”, a fost explicația autorului proiectului, Valentin Bogos. Deși consilierul PAS Vadim Aftenii a propus Micșorarea acestei taxe, consilierii au aprobat propunerea autorului proiectului, adică 400 de lei anual, per m2.

Majorarea taxei pentru farmacii a fost aprobată de consilieri, de la 35 de mii la 45 de mii anual, cu introducerea unei noi mențiuni: pentru a stimula deschiderea farmaciilor și în alte zone rezidențiale ale orașului, nu doar în centru (toate cele 9 farmacii existente în oraș fiind amplasate pe strada Alexandru cel Bun), consilierii au votat o taxă de 35 de mii de lei pentru farmaciile din alte zone decât strada centrală.

O altă taxă care a fost majorată este taxa pentru terasele de vară amplasate pe teren public/privat, fără relații funciare, de la 50 lei/m2, la 100 lei/m2.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările