ialovenionline
primaria ialoveni 08 2022

Ialoveni: Terenurile și modificările ce vor fi supuse consultărilor publice de astăzi

5 mai 2023
388 vizualizări

Astăzi, 5 mai, ora 17:00, Primăria Ialoveni organizează în sala de ședințe consultări publice pe patru subiecte:

1.„Aprobarea Planurilor Urbanistice de Detaliu şi Modificarea zonelor funcționale din Planul Urbanistic General al oraşului laloveni, conform cererilor proprietarilor de terenuri”

Proprietarul terenului solicită aprobarea planului urbanistic de detaliu privind construcția unui bloc cu S+D+P+8E, cu spații comerciale la parter, pe strada Ștefan cel Mare 2.

str Stefan cel Mare 2

2. Schimbarea modului de folosință a terenului agricol, conform cererii proprietarului de teren”;

Este vorba despre un teren de pe strada Iurie Gagarin 47, pentru care proprietarul solicită schimbarea destinației terenului din „teren agricol” în teren „pentru construcții agricole.

str Iurie Gagarin 47

3. „Schimbarea destinației construcțiilor și încăperilor, conform cererilor proprietarilor”;

Proprietarul, Mi Piace Wine, solicită eliberarea Certificatului de urbanism pentru proiectare, pentru un teren de pe strada Timișoara 2. În cerere se menționează că se dorește construcția unui „Obiectiv comercial public cu regim de înălțime P”. Terenul are o suprafață 1200 mp.

Menționăm că este vorba despre același teren pentru care Întreprinderea Individuală „Constructorul Onceanu” a solicitat Consiliului local, în repetate rânduri, modificarea destinației terenului. La ultima ședință a consiliului, compania a înaintat o cerere prealabilă de chemare în judecată, pe care Consiliul a respins-o. Deocamdată, registrul instanțelor de judecată arată că cererea de judecată nu a fost depusă de către agentul economic.

Screenshot 2023 05 05T123601.990

O altă cerere la acest subiect este a companiei Sandriliona, care solicită schimbarea destinației a unei construcții de pe teritoriul fabricii de pe strada Alexandru cel Bun 30/1, din „clădire de producere” în „Construcție cu funcții comasate”.

4. „Amplasarea construcției comerciale în zona centrală a orașului, conform cererii proprietarului”

În locul magazinului agricol de pe strada Alexandru cel Bun, proprietarul solicită „eliberarea certificatului de urbanism pentru proiectarea construcției comerciale/prestări servicii și oficii cu regim de înălțime S+P+2 E. Suprafața imobilului pentru care se solicită certificatul de urbanism pentru proiectare este de 11 160 mp.

str Alexandru cel Bun 47

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările