ialovenionline
ialoveni 0

Ialoveni: Trei persoane trimise pe banca acuzaților după ce ar fi perfectat permise de conducere false

23 mai 2024
284 vizualizări

Procuratura raionului Ialoveni împreună cu organul de urmărire penală al Inspectoratului de Poliție Ialoveni au expediat în judecată trei cauze penale în privința a trei persoane, în care au fost deconspirată și investigată o schemă de obținere a permiselor de conducere care conțin date false.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, unul din inculpați, nedeținînd permis de conducere, iar ceilalți doi, deținând permise de conducere eliberate de autoritățile competente ale Republicii Moldova ce acordă dreptul de a conduce vehicule doar din categoria B, au intenționat să obțină în mod fraudulos, permise de conducere eliberate de autoritățile competente ale Republicii Moldova, ce le-ar oferi dreptul de a conduce mijloace de transport inclusiv și din alte categorii. 

Astfel, în anul 2023, au mers în incinta Biroului de înmatriculare a transportului și documentare a conducătorilor auto din orașul Ialoveni, subdiviziune a Instituției Publice „Agenția Servicii Publice” și fără susținerea examenului, au solicitat echivalarea la normele naționale a dreptului de a conduce vehicule din categoriile B, C, BE și CE, conform unor permise de conducere prezentate, pretins eliberate de autoritățile nerecunoscute din stînga Nistrului, declarând în mod necorespunzător că documentele anexate la cerere sunt autentice.

În consecință, a fost inițiată procedura de preschimbare a permiselor, cu eliberarea permiselor de conducere și acordarea dreptului de a conduce vehicule din categoria/subcategoria B1, B, C1, C, BE, C1E și CE.

Conform concluziilor specialiștilor, actele prezentate nu au fost confecționate în conformitate cu modelul tip al permisului de conducere eliberat în localitățile din stânga Nistrului și municipiul Bender.

În cadrul perchezițiilor, de la învinuiți au fost ridicate permisele de conducere care conțin date false, obținute prin prezentarea unor declarații necorespunzătoare adevărului și documente neautentice. 

Potrivit legii, faptele incriminate învinuiților se sancționează cu închisoare de până la 3 ani sau cu amendă în mărime până la 1600 unităţi convenţionale (80 000 lei) sau cu muncă neremunerată în folosul de până la 200 de ore cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

92 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările