ialovenionline
ialoveni canada 2021

IaloveniOnline este sprijinit de Fondul Canadian pentru Inițiative Locale, pentru activități de watchdog în raionul Ialoveni

28 februarie 2022
456 vizualizări

În perioada iunie 2021 – februarie 2022, portalul de știri IaloveniOnline.md a implementat proiectul “IaloveniOnline.md – watchdog (câine de pază) pentru o guvernare locală mai responsabilă, incluzivă și transparentă”, finanțat de Fondul Canadian pentru Inițiative Locale.

În cadrul proiectului, echipa IaloveniOnline a monitorizat și a reflectat activitatea guvernării locale din raionul Ialoveni – Consiliul raional și 25 de primării. Astfel, au fost publicate peste 100 de articole despre ședințele consiliilor locale, consultări publice, achiziții, decizii și dispoziții de interes public. Totodată, au fost transmise în direct opt ședințe ale Consiliului raional Ialoveni și Consiliul orășenesc Ialoveni, au fost elaborate două rapoarte privind transparența decizională online a tuturor administrațiilor publice locale din raion.

În aceeași perioadă, reporterii IaloveniOnline au elaborat 150 de materiale jurnalistice despre subiecte importante din raionul Ialoveni. Articolele publicate s-au referit la teme precum infrastructură, sănătate, managementul deșeurilor, ordine publică, transport public etc.

Proiectul a contribuit la democratizarea raionului Ialoveni și, în același timp, a dezvoltat și a crescut capacitățile watchdogului local www.ialovenionline.md.

Timp de peste trei decenii, Canada finanțează proiecte de asistență pentru dezvoltare în peste 120 de țări prin Fondul Canadian pentru Inițiative Locale / Canada Fund for Local Initiatives (CFLI). CFLI în Republica Moldova sprijină proiecte mici propuse și implementate de ONG-uri și alte organizații comunitare și care răspund nevoilor identificate ale comunităților locale.


Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările