ialovenionline

Guvernare locală

municipiul HunedoaraLa Hunedoara se află Castelul Corvinilor, numit și Castelul Huniazilor sau al Hunedoarei este cetatea medievală a Hunedoarei, unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România.

Ialoveniul urmează să se mai înfrățească cu încă două localități din România. Vezi care sunt acestea:

20 iulie 2021
612 vizualizări

Două decizii cu privire la acorduri de înfrățire dintre orașul Ialoveni și municipiul Hunedoara și comuna Vânători din România, au fost aprobate la ședința Consiliului orășenesc Ialoveni din 28 mai 2021.

În scopul consolidării şi dezvoltării pe baze reciproc avantajoase a relaţiilor economice, culturale, tehnico-ştiinţifice, de antreprenoriat şi comerciale dintre oraşul Ialoveni şi comuna Vînători, județul Galați, România și oraşul Ialoveni şi municipiul Hunedoara, județul Hunedoara, România și în temeiul scrisorilor de intenţii reciproce, prezentate de către părţi, Consiliul orășenesc Ialoveni a aprobat acordurile de înfrăţire și cooperare.

Sergiu Armaşu, primarul oraşului Ialoveni a fost împuternicit să semneze pentru şi în numele oraşului Ialoveni acordurile de înfrăţire.

Deciziile Cu privire la aprobarea acordului de înfrăţire și cooperare” au fost votate cu PRO de 19 consilieri, iar 2 s-au abținut de la vot.

Acordurile de înfrățire urmează să fie discutate, pregătite și semnate de către edilii localităților în cadrul unor evenimente cu caracter solemn.

Ialoveni infratire cu Hunedoara
Ialoveni infratire cu Vanatori

O hotărâre de inițiere a procedurilor de înfrățire cu localitatea Ialoveni din Republica Moldova a fost aprobată la 30 iunie 2021 și de către Consiliul local din Hunedoara.

Hunedoara consiliu aprobare initiativa infratire Ialoveni page 001

Distribuie
ialoveni

Despre proiect

IaloveniOnline reprezintă o sursă de informare despre actualitatea locală, procesul de guvernare la nivel local, un instrument de sesizare a problemelor din raionul Ialoveni, dar și o platformă pentru discuții și comentarii.

mai multe informații

91 sesizări

ne implicăm pentru o comunitate mai bună

Dă de știre dacă ai observat o neregulă. Gunoi aruncat în stradă, corupție, ilegalități, drumuri sau trotuare deteriorate?

Pune umărul să le rezolvăm pe toate rând pe rând. Totul începe cu o sesizare.

Vezi toate sesizările